понеділок, 10 листопада 2008 18:39

Українські рапіристи стали чемпіонами Європи

У неділю, 9 листопада, на Чемпіонаті Європи в Амстердамі українська чоловіча команда з фехтування на рапірі виграла золото.

Чемпіонами Європи з фехтування у складі збірної України стали Ростислав Герциг, Клод Юнес, Володимир Колтиго й Ігор Ревуцький.

Після перемоги 1/4 фіналу над командою Польщі (45:37) з"явилася надія на медаль, а вже у середині фінальної зустрічі з командою Росії українці почали серйозно заявляти свої претензії на золото, розрив складав більше 10 уколів на користь України.

Стабільне фехтування українські спортсмени показували аж до останніх двох боїв, коли всього за 2 трихвилинки рахунок зрівнявся.

Понервувати вболівальників примусив розіграш пріоритету, який опинився на боці України й нанесення Ростиславом Герцигом останнього вирішального сорок третього уколу.

У результаті, 43:42 на користь українських рапіристів і перше місце на Чемпіонаті Європи з фехтування.

Перемога українців стала несподіванкою як для суперників, так і для наших тренерів. Українські рапіристи давно не вигравали медалей.

Нагадаємо, останнім гучним успіхом вітчизняного фехтування стала перемога на Олімпіаді-2008 в Пекіні українських шаблістів. Долю олімпійського золота також вирішив останній укол.

sportanalytic

Зараз ви читаєте новину «Українські рапіристи стали чемпіонами Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі