неділя, 09 вересня 2018 18:55

Україна вперше за Шевченка виграла два офіційних матчі поспіль

Україна вперше за Шевченка виграла два офіційних матчі поспіль
Як і минулого року Україна знову перемогла Словаччину у Львові

Збірна України мінімально обіграла у Львові збірну Словаччини 1:0 й стала одноосібним лідером своєї групи Ліги Націй. На 80-ій хвилині з пенальті відзначився Андрій Ярмоленко.

Загалом гра українців була далеко не такою блискучою як за три дні до цього в Угорско Градіште. Перш за все не так упевнено виглядав Марлос. Не виблискував на своєму фланзі Євген Коноплянка. Жодного разу не вдався дриблінг Андрію Ярмоленку. Вирішальними стали замін Андрія Шевченка. Віктор Циганков зумів нарешті пройти лідера словацького захисту Мілана Шкріньяра із "Інтера" й заробив пенальті.

Віктор Циганков цілком може претендувати на статус гравця матчу

Шевченку треба врахувати таку ситуацію на майбутнє. Після перемоги в першому матчі суттєво знизився емоційний фон наших гравців. Його вистачало аби тиснути на ворота Словаччини, але було мало для створення тотальної переваги, яка була у четвер у грі з Чехією. Щось подібне було із командою Михайла Фоменка в 2013 році у протистоянні з Францією. Ми перемогли дома – 2:0, але ті самі гравці, що знову вийшли в Парижі змінилися в гірший бік до непізнаності. Тому краще робити ротацію відразу після першої гри. Бо у Франції кращим на полі був Ярослав Ракицький, який не грав проти підопічних Дешама у Києві.

Віктор Циганков цілком може претендувати на статус гравця матчу – він давав швидкість і діяв нестандартно. Суперник, який звик до дій утомленого Коноплянки, зрештою помилився. Однак перемоги могло й не бути, якби голкіпер Дубравка краще відбив постріл Ярмоленка. Андрієві вже варто змінювати стиль пробиття пенальті. Те, що він пробиває верхом у лівий від голкіпера кут, знає вся Європа.

Словаки показали себе дуже боєздатним колективом. Саме вони будуть головними нашими суперниками в Лізі Націй. Команда, яка має в своєму складі Шкріньяра, Гамшика й Вайса очевидно сильніша за збірну Чехії, де немає ані зірок, ані рисунка гри.

Дуже сумнівним виглядає рішення УЄФА про дискваліфікацію стадіону. Якщо хтось побачив аж у 2015 році кельтський хрест, то чому не бачили на Кубку світу російські прапори з написом Крим чи символіку ніким не визнаних так званих ДНР і ЛНР. А де ж тоді дискваліфікація збірної Росії? Входить, те що дозволено попові, то дякові зась.

Гол:
1:0 – 80, пенальті Ярмоленко.
Україна – П'ятов, Ракицький, Матвієнко, Бурда, Караваєв, Малиновський (Зінченко, 71), Степаненко (Сидорчук, 86), Марлос, Коноплянка (Циганков, 78), Ярмоленко, Яремчук.
Словаччина – Дубравка, Шкртел, Губочан, Шкріньяр, Шатка, Гамшик, Лоботка, Вайсс (Руснак, 70), Куцка (Грегуш, 78), Мак, Нємец (Дуда, 65).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна перемогла Словаччину - відеоогляд матчу

Наступну гру збірна України зіграє 16 жовтня вдома проти команди Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Україна вперше за Шевченка виграла два офіційних матчі поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі