вівторок, 29 березня 2016 11:33

Україна показала, як гратиме на Євро-2016

Україна показала, як гратиме на Євро-2016
Центральний півзахисник Денис Гармаш у матчі проти Вельсу грав на лівому фланзі

На домашній поєдинок проти Уельсу тренери нашої національної команди виставили оптимальний, на їхню думку, склад. Єдиним експериментом була поява на полі Коваленка, який розглядається як "гравець ротації" і цілком виправдав сподівання, практично не випадаючи із налагодженої схеми тренера Фоменка. Лівий фланг атаки за відсутності Коноплянки цього разу "закривав" не Гусєв, а Гармаш, який грав на цій позиції, здається, уперше в житті. Що це мало означати?

Означало це те, що жодних експериментів у збірній до Євро-2016 не буде. У Франції гратимуть ті, хто виборов це право у відбірному циклі, ті, хто пройшов із цією командою шлях у три роки. Чи правильно це?

Попередній спаринг проти Кіпру показав, що новачки, яких вперто прагнуть бачити у
команді окремі фахівці та окремі уболівальники, гру збірної не посилили. Можливо, ці хлопці (Малишев, Петряк, Путівцев, Коваленко) стануть основою збірної вже у наступному відбірному циклі. Зараз же маємо те, що маємо.

Гру проти далеко не найсильнішого складу скромного Уельсу (чого варта лише відсутність Бейла, не було також і Ремзі) наші виграли у притаманному команді Фоменка прагматичному стилі. Забивши м'яч після стандарту, українці відійшли у захист і грали на контратаках. Суперники, у складі яких наприкінці гри вийшло шість (!) свіжих гравців, зовсім заганяли нашу "основу". Чи допомогли би нам заміни? Складно сказати. Зате ми побачили, що наша команда здатна відстояти здобуту перевагу у рахунку. Саме це буде потрібно збірній України на полях Франції під час Євро-2016. Там не буде команд, з якими наша команда буде грати з позиції сили. Ну немає у нас для цього достатньої кількості футболістів належного рівня. А це значить, що таку саму гру збірної України ми побачимо і у червні.

Гармаша спробували зліва як запасний варіант - Фоменко

Звісно, наявність Коноплянки, Рибалки та Ракицького збільшить вибір для наших тренерів. Але гра буде аналогічною. І я не думаю, що в разі, коли ми у Франції матимемо подібні 1:0 на нашу користь у грі проти Північної Ірландії, хтось буде незадоволений. А такий самий результат із Польщею взагалі стане вершиною наших сподівань.

Ставлю за гру тверду четвірку – Шевченко

Повторюю, наші футболісти грають так, як вміють. Краще вже не буде. І в тому разі коли ця команда дасть у Франції результат, ми будемо у захваті від мудрості нашого тренера. Чи зможе збірна України коли-небудь грати так, як Німеччина? Можливо. Коли виросте і змужніє нове покоління українських футболістів світового класу. Але, як писав сто п'ятдесят років тому російський поет Нєкрасов "Жаль, только жить в это время прекрасное уже не придётся ни тебе, ни мне"

Зараз ви читаєте новину «Україна показала, як гратиме на Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі