середа, 14 жовтня 2020 11:09

Україна обіграла Португалію з Кріштіану Роналду

Україна обіграла Португалію з Кріштіану Роналду
Україна радіє голу Ярмоленка. Фото Рейтер

14 жовтня 2019 року збірна України в Києві грала матч відбору до Євро-2020 зі збірною Португалії. Українці були лідером групи з 16-ма заліковими балами, а Португалія – найближчим переслідувачем. Роналду й компанія мали 14 очок. Щоби гарантувати собі перше місце нашим потрібна була перемога.

Українці розпочали напрочуд вдало. Вже на 6-ій хвилині Марлос подав кутовий із правого флангу, а Кривцов головою підрізав його в дальній кут. Голкіпер Португалії Руй Патрісіу в стрибку парирував удар, але просто на Романа Яремчука, який із 2 метрів добив м'яч у сітку – 1:0.

Португальці кинулися відігруватися, але справжньої гостроти біля наших воріт не створили. Натомість Україна подвоїла свою перевагу. Віталій Миколенко після простої комбінації зумів прорватися правим флангом, а Андрій Ярмоленко вискочив з-за спин захисників Португалії й пробив у дальній кут – 2:0.

У другому таймі португальці пішли стіною

У другому таймі португальці пішли стіною. Однак жодного успіху не мали аж до 70-ої хвилини. Тарас Степаненко у власному штрафному кинувся під удар. М'яч від його стегна зрикошетив у руку. Всупереч правилам англійський суддя призначив пенальті й вилучив гравця "Шахтаря", бо жовта картка виявилася для нього другою. Пенальті сильним ударом реалізував Роналду – 2:1.

В останні 20 хвилин гості створили дві реальні нагоди зрівняти рахунок. Спочатку П'ятов парирував удар Роналду головою, а згодом Даніло влучив у поперечку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після матчу Росія – Україна Путін сказав Шевченку загадкову фразу

Це була друга перемога збірної України над Португалією. Першу наша команда здобула восени 1996 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна обіграла Португалію з Кріштіану Роналду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі