вівторок, 31 серпня 2021 10:04

Український параолімпієць розповів, чому відмовився від фото з росіянами

Український параолімпієць розповів, чому відмовився від фото з росіянами
Російські спортсмени зробили знімок удвох. Фото: ua.news

Українець Ігор Цвєтов, який учора здобув "срібло" з бігу на 100 м на Параолімпіаді, відмовився від спільного фото з росіянами в Токіо з поваги до нашої країни.

Вчинок можна трактувати по-різному, заявив легкоатлет у Facebook.

"Хтось убачає в цьому неповагу до конкурентів. А інші бачать повагу до України. Кожному своє. З Україною в серці", – написав Цвєтов.

В іншому дописі спортсмен подякував усім за привітання з перемогою та пообіцяв поборотися за золоту медаль під час забігу на 200 м.

Під час церемонії нагородження 30 серпня поруч із Цвєтовим стояли Дмитро Сафронов і Артем Калашян. Українцю запропонували зробити спільне фото, але спортсмен відмовився. Росіяни, які також узяли нагороди, зробили знімок удвох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець зі світовим рекордом завоював золоту медаль на Параолімпіаді

Призерка Олімпійських ігор у Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію. Після цього розгорівся скандал. Водночас міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт вважає, що українська атлетка під час нагородження на Олімпіаді просто не стримала емоцій, коли фотографувалася з російською спортсменкою.

Зараз ви читаєте новину «Український параолімпієць розповів, чому відмовився від фото з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі