субота, 11 квітня 2009 18:57

Українські штангісти "потягнули" срібло і бронзу

Українські штангісти "потягнули" срібло і бронзу

У суботу, в передостанній день змагань в румунській столиці, на п"єдестал пошани зійшли Юлія Довгаль, яка завоювала бронзу в категорії понад 75 кг, і Олексія Торохтій, який потягнув срібло у вазі до 105 кг.

До срібла Юлі не вистачило одного кілограма

Студентка Одеської національної юридичної академії Юлія Довгаль не залишає чемпіонати Старого Світу без медалей вже третій рік поспіль. У 2007-му у французькому Страсбурзі одеситка завоювала бронзу. Рік потому, в італійському Ліньяно-Саббядоро, стала вже срібною медалісткою. І ось тепер - знову бронза. Причому для того, щоб зайняти друге місце в сумі двоєборства, українці не вистачило якогось кілограма - саме на стільки, завдяки вдалому поштовху, нашу співвітчизницю випередила росіянка Наталія Гагаріна.

А ось вихованець харцизськой школи важкої атлетики, а нині харківський динамівець Олексій Торохтій приїде з Румунії додому із срібною нагородою. Багаторазовий призер юніорської першості світу і Європи цього разу засяяв на дорослому рівні, поступившись тільки одному атлетові - найдосвідченішому сибірякові Володимиру Сморчкову, володареві медалей всіх калібрів чемпіонатів світу.

Ці медалі стали для України третьої і четвертої на нинішньому форумі. Нагадаємо, що раніше Наталія Троценко з містечка Хоростків Тернопільській області захистила титул чемпіонки Європи в категорії до 53 кг, а Юлія Каліна з Маріуполя піднялася на другу сходинку п"єдесталу у вазі до 58 кг.

За матеріалами turnir.com.ua, "Gazeta.ua".

Зараз ви читаєте новину «Українські штангісти "потягнули" срібло і бронзу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі