вівторок, 22 серпня 2017 17:32

У команди Луческу з'явився новий лідер

У команди Луческу з'явився новий лідер
Хакан Чалхаонглу перейшов до "Мілана" з "Баєра" за 25 мільйонів євро

2 вересня збірна України зіграє у Харкові проти Туреччини. Головний тренер нашої команди Андрій Шевченко уже назвав список "легіонерів", які готуватимуться до поєдинку на стадіоні "Металіст".

А як проявляють себе найбільш яскраві футболісти з тих, кого закличе до Харкова Мірча Луческу?

Найбільш "зірковий" з них – Арда Туран. На футболіста "Барселони" уже може розраховувати колишній наставник донецького "Шахтаря". Проте велика імовірність того, що Туран приїде до збірної без ігрової практики. Він не взяв участі у жодному з трьох офіційних матчів сезону: без турка двічі програли "Реалу" за суперкубок і обіграли в "Бетис" в стартовому поєдинку чемпіонату.

Емре Мор – найкращий футболіст зустрічі Туреччина – Україна. Але і він не грає за свій клуб, дортмундську "Боруссію". Влітку мав перейти до італійського "Інтера". Трансфер зірвався і через це футболіст навіть змінив агента. Не виключений варіант, що Мор таки переїде до Італії. Тільки гратиме за "Мілан".

Віддав передачі, які призвели до першого та третього взяття воріт

Саме там виступає, очевидно, найбільш небезпечний на момент футболіст збірної Туреччини. 23-річний Хакан Чалханоглу у першій половині року не грав через дискваліфікацію. Влітку "Мілан" купив його за 25 мільйонів євро у німецького "Баєра". Футболіст в міжсезоння мав статус наближеного до основного складу клубу, хоч і забив "Баварії" у товариській грі. Але уже відвоював собі місце серед стартових "11", значно посиливши гру без м'яча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Ісландії перемогла Хорватію, Україна скотилася на четверте місце у групі

У неділю "Мілан" провів перший матч у чемпіонаті Італії. На виїзді колишній клуб Андрія Шевченка обіграв "Кротоне" - 3:0. Чалханоглу провів весь матч. Базово - на позиції лівого півзахисника у схемі 1-4-3-3. Віддав передачі, які призвели до першого та третього взяття воріт. Точний пас – головний "козир" технічного гравця. Майстер "стандартів". У грі з "Кротоне" пробив зі штрафного одного разу. Точно, але в руки воротареві, та ще й з метрів 30. Зате не швидкісний і через це навряд чи готовий вийти з щільної опіки. У кінці матчу, працюючи у відборі, зазнав ушкодження, але зумів повернутися на поле.

Чалханоглу напевне захоче довести Шевченку неправомірність його слів: головний тренер збірної України недавно засумнівався у придбаннях нового керівництва "Мілана", назвавши їх сумбурними.

"Гадзетта Делло Спорт" - провідне спортивне видання Італії - оцінила гру Чалханоглу в Кротоне сімкою за десятибальною системою і порівняла з аргентинцем Хав'єром Пасторе, одним з найцікавіших футболістів світу, який грає за французький "Парі Сен-Жермен".

У кваліфікаційному турнірі до Кубку світу-2018 українці зіграють ще чотири матчі. 2 вересня – Туреччина (вдома), 5 вересня – Ісландія (виїзд), 6 жовтня – Косово (виїзд), 9 жовтня – Хорватія (вдома).

Зараз ви читаєте новину «У команди Луческу з'явився новий лідер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі