понеділок, 20 травня 2013 13:56

У Києві відкриють зірку Андрія Шевченка

У Києві відкриють зірку Андрія Шевченка
Зірка Андрія Шевченка з'явиться на Хрещатику ФОТО: dynamo.kiev.ua

Відомий український футболіст Андрій Шевченко до Дня Києва отримає почесну зірку на площі в центрі Києва, повідомляє в понеділок прес-служба київської міської адміністрації.

"На площі зірок, на вулиці Хрещатик, біля Пасажу пройде встановлення почесних зірок. Цього року зірковими номінантами були визначені Герой України, художній керівник національного заслуженого академічного народного хору України ім. Верьовки Анатолій Авдієвський і легенда українського футболу - Андрій Шевченко", - повідомляє міська адміністрація.

День Києва у столиці України відзначають в останню неділю травня.

Алею зірок у центрі Києва відкрили до Дня столиці 2010 року, серед удостоєних цієї честі - народний артист Росії Ігор Крутой, народна артистка України Таїсія Повалій та інші.

Шевченко завершив кар'єру в українській збірній після домашнього чемпіонату Європи 2012 року, на якому українці не змогли пробитися у плей-офф. Шевченко, якому у вересні минулого року виповнилося 36 років, - найтитулованіший футболіст України. Він носить звання кращого бомбардира збірної країни з 48 голами в 111 матчах.

В якості гравця Шевченко виступав за київське "Динамо", "Мілан", "Челсі". У складі киян Шевченко став п'ятикратним чемпіоном України, з міланцям виграв Лігу чемпіонів, суперкубок УЄФА і чемпіонат Італії, з "Челсі" переміг у кубку і суперкубку Англії і допоміг команді вийти у фінал Ліги чемпіонів.

У складі збірної на чемпіонаті світу 2006 року дійшов до чвертьфіналу. Шевченко у 2004 році став володарем "Золотого м'яча".

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкриють зірку Андрія Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі