пʼятниця, 12 лютого 2010 13:47

У Формулі-1 офіційно затвердили нову очкову систему

У Формулі-1 офіційно затвердили нову очкову систему

Міжнародна Автомобільна Федерація (FIA) затвердила низку змін, внесених до спортивного регламенту Формули-1, повідомляє Autosport.

Федерація виключила з правил пункт, згідно з яким у 2009 році після кваліфікації публікувалася вага кожного з болідів, що дозволяло прораховувати тактику команд. Цього року дозаправки заборонені, проте подібна публікація ваги давала б можливість зробити висновки про те, який мотор є найбільш економічним.

Також FIA наголосила, що під час піт-стопів не можна використовувати ніякі додаткові пристрої, що допомагають змінювати покришки швидше, ніж це робиться за допомогою гайковертів.

Офіційно затверджено нову очкову систему (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1), а також правила, за якими пілот, що приходить у Формулу-1 під час сезону, має право на один день тестів . Щоправда, це стосується лише того гонщика, який не виступав у F1 у попередні два сезони.

Трохи уточнений регламент щодо ліміту на мотори. Якщо під час уїк-енду пілот буде використовувати відразу два мотори понад дозволеної норми у вісім двигунів, то він втратить 10 позицій як на старті цих перегонів, так і на наступному етапі.

Ще одне уточнення стосується прогрівального кола: якщо пілот з якоїсь причини сповільнюється і втрачає свою позицію, то він повинен встигнути відновити її до проїзду того місця, де розташована перша машина безпеки. В іншому разі гонщик повинен стартувати з піт-лайн.

Раніше FIA повідомила, що всі команди, які зареєстровані як учасники Чемпіонату, повинні взяти участь у кожному Гран-прі сезону.

За матеріалами Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «У Формулі-1 офіційно затвердили нову очкову систему ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі