пʼятниця, 11 квітня 2008 12:30

У Японії відмовилися від захисту Олімпійського вогню китайцями

Міністр внутрішніх справ Японії Сінья Ізумі заявив, що співробітникам китайських правоохоронних органів не дозволять охороняти естафету олімпійського вогню, японський етап якої відбудеться 26 квітня 2008 року. За словами Ізумі, охороняти японський етап естафети - завдання місцевих поліцейських.

Офіційний Пекін виділив групу з тридцяти кращих співробітників поліцейського спецпідрозділу, які супроводжують олімпійський вогонь по всьому світу. Наголошується, що китайці дуже жорстко захищають факел від демонстрантів. За деякими даними, глава оргкомітету лондонської Олімпіади-2012 після британського етапу естафети назвав китайських захисників факела "відморозками" (thugs).

Не дивлячись на відмову від послуг китайців, японська сторона планує прийняти підвищені заходи безпеки під час естафети Олімпійського вогню. Вона вже була фактично зірвана в декількох країнах демонстрантами, промовцями за незалежність Тибету від Китаю. Канада, де відбудуться зимові ігри 2010 року, зовсім вирішила відмінити естафету.

Вогонь доставлять у столицю Зимових ігор відразу з Олімпії, а естафета пройде тільки по території Канади. Планується, що захід займе 100 днів, протягом яких вогонь зможуть пронести 12 тисяч чоловік.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «У Японії відмовилися від захисту Олімпійського вогню китайцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі