пʼятниця, 18 квітня 2008 10:28

Японський храм відмовляється приймати олімпійський вогонь

Японський храм Дзенкодзі в префектурі Нагано відмовився прийняти Олімпійський вогонь, побоюючись можливих антикитайських виступів ультраправих, повідомив представник адміністрації міста Нагано Коіті Ядзіма.

За непідтвердженими відомостями, це рішення було ухвалене також з солідарності буддійських ченців зі своїми єдиновірцями в Тибеті, де в березні пройшли несанкціоновані демонстрації, організаторами яких китайська влада вважає прихильників Далай-лами. За словами представника адміністрації, у п"ятницю пройшла зустріч настоятеля храму з міським керівництвом, проте, офіційно про відміну церемонії естафети олімпійського факела ще не оголошувалося.

Проте, за повідомленням деяких джерел, муніципалітет уже розглядає можливість її проведення неподалік храмового комплексу, але не всередині нього.

Передбачалося, що спортсмени повинні нести факел від головної площі храму через місто, яке в 1998 році приймало зимову Олімпіаду, впродовж 18,5 кілометрів. Муніципалітет уже відмінив усі святкові заходи після закінчення естафети з міркувань безпеки.

Олімпійський вогонь прибуде до Японії 26 квітня з Австралії.

Газета.ru

Зараз ви читаєте новину «Японський храм відмовляється приймати олімпійський вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі