вівторок, 30 березня 2021 06:11

У 2004 році Шевченко влаштував демарш у стилі Роналду

У 2004 році Шевченко влаштував демарш у стилі Роналду
Андрій Шевченко йде з поля через травму. Фото уа-футбол

27 березня збірна Португалії грала в гостях матч відбору до Кубка світу-2022 проти Сербії. На останніх хвилинах рахунок був 2:2. Однак Кріштіану Роналду отримав пас, вийшов на ворота, обвів голкіпера й пробив. Захисник господарів намагався врятувати ситуацію й у відчайдушному підкаті вибив м'яч, що вже повністю перетнув лінію воріт. Арбітр голу не побачив і не зарахував.

Спересердя Роналду скинув капітанську пов'язку й пішов геть. Гра так і завершилася з рахунком – 2:2.

У бутність гравцем у схожу ситуацію потрапив і нинішній головний тренер збірної України Андрій Шевченко. В 2004 році під час товариського матчу з Македонією на виїзді захисник Стояноскі щосили ударив Шевченка в обличчя. Розбив губу, з якої потекла кров і, як виявилося, захиталося два зуби. Подія сталася перед самою перервою. Арбітр епізод проігнорував. Шевченко кинув капітанську пов'язку й просто пішов до роздягальні. Лікарі в перерві наклали йому два шви на губу.

По приїзді до Мілану Андрій потрапив до стоматологів й кілька тижнів тренувався зі спеціальною капою на зубах.

Ту гру Македонією Україна програла – 0:1.

Після поразки наша збірна ще двічі зустрічалася з Македонією. У 2014 році в рамках відбору до Євро-2016 у Львові Україна мінімально перемогла – 1:0, а згодом довела свою перевагу в Скоп'є – 2:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роналду кинув капітанську пов'язку після скандальної нічиєї з Сербією

Збірна Північної Македонії є суперником збірної України на Євро-2021. Їхній поєдинок має відбутися 17 червня в Бухаресті.

Зараз ви читаєте новину «У 2004 році Шевченко влаштував демарш у стилі Роналду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі