четвер, 14 жовтня 2010 13:07

Триразовий переможець "Тур де Франс" не переконав антидопінгове агентство

Триразовий переможець "Тур де Франс" не переконав антидопінгове агентство

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) не повірило заяві триразового переможця "Тур де Франс" Альберто Контадора, який сказав, що заборонена речовина, знайдена в його допінг-пробі, містилася в зараженому м'ясі, яке він їв під час "Тур де Франс".

За словами генерального директора WADA Девіда Хоумена, такі виправдання борці з допінгом чули і раніше. Хоумен зазначив, що Контадору необхідно довести, що заборонений препарат потрапив до його організму саме таким шляхом.

Допінг-проба Контадора, в якій виявили заборонений анаболік Кленбутерол, була взята у іспанського велогонщика в липні 2010 року під час "Тур де Франс". Згодом стало відомо, що в пробі Контадора також знайшли сліди пластику, з якого робляться пакети для переливання крові, а також пластифікатор - речовина, що використовується, зокрема, у виробництві крапельниць.

За словами наукового директора WADA Олів'є Рабіна, наявність пластику в організмі Контадора доведена, однак не можна бути на 100 відсотків упевненим, що спортсменові робили переливання крові (ця процедура заборонена WADA).

27-річний Контадор тимчасово відсторонений від участі у змаганнях. Поки неясно, коли саме буде розглянуто справу іспанського велогонщика. У жовтні спортсмен заявив, що незалежно від підсумків розслідування, він може завершити кар'єру.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Триразовий переможець "Тур де Франс" не переконав антидопінгове агентство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі