вівторок, 11 вересня 2012 14:03

Тренер таємно додавав допінг в їжу Олімпійської чемпіонки

Тренер таємно додавав допінг в їжу Олімпійської чемпіонки
Тренер зробив Надії Остапчук ведмежу послугу. Фото: reuters.com

Глава антидопінгового агентства Білорусії Олександр Ванхадло заявив, що тренер легкоатлетки Надії Остапчук додав допінг в її їжу без відома самої спортсменки.

На Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні Остапчук виграла золоту медаль у штовханні ядра. Однак 13 серпня стало відомо, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дискваліфікував і позбавив білоруску медалі після того як в її організмі були виявлено заборонену речовину - метенолон.

Сама спортсменка заявляла про свою повну невинність. За словами Остапчук, таким чином МОК міг мстити Білорусі за рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), який у 2010 році скасував дискваліфікацію і позбавлення медалей двох призерів Олімпіади в Пекіні.

11 вересня Ванхадло повідомив, що за результатами розслідування було встановлено, що тренер Остапчук Олександр Єфімов без відома спортсменки додавав в її їжу допінг. За словами керівника антидопінгового агентства, Єфімов побоювався за результати своєї підопічної на Олімпіаді, тому вирішив вдатися до використання допінгу. Ванхадло зазначив, що Єфімов сам зізнався в додаванні допінгу в їжу.

Ванхадло також повідомив, що прийнято рішення дискваліфікувати Єфімова на чотири роки, Остапчук відсторонена на один рік, але матиме шанси на скорочення покарання.

Зараз ви читаєте новину «Тренер таємно додавав допінг в їжу Олімпійської чемпіонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі