четвер, 19 грудня 2019 13:16

Тренер "Шахтаря" зіграє проти свого ворога

Тренер "Шахтаря" зіграє проти свого ворога
Тренер "Шахтаря" Луїш Каштру очолював "Порту", який є головним ворогом "Бенфіки"

У 1/16 фіналу футбольної Ліги Європи донецький "Шахтар" зіграє проти португальської "Бенфіки"

Що потрібно знати про майбутнього суперника донеччан?

"Бенфіка" провалилася у Лізі чемпіонів. Суперник "Шахтаря" зміг зайняти тільки третє місце у своїй групі, пропустивши в перед "Лейпциг" та "Ліон". Мова про вихід до плей-оф ЛЧ для португальського клубу не стояла взагалі. "Бенфіка" тільки завдяки кращим показникам особистих матчів змогла випередити "Зеніт" в боротьбі третє місце і прохід до 1/16 ЛЄ.

Матч буде принциповий. Головний тренер "Шахтаря" - португалець Луїш Каштру, який на батьківщині працював з "Порту" - головним ворогом "Бенфіки". А селекційний відділ "Шахтаря" очолює колишній скаут "Бенфіки" Жозе Боту.

Перше місце в національному чемпіонаті – пріоритет для "Бенфіки", бо дає пряму путівку в Лігу чемпіонів. Тому матчами проти "Шахтаря" можуть і пожертвувати

Суперник чемпіона України лідирує в португальській лізі. Відрив від "Порту" складає 4 очки. Третій - "Спортинг" - відстає на 13 пунктів. Перше місце в національному чемпіонаті – пріоритет для "Бенфіки", бо дає пряму путівку в Лігу чемпіонів. Тому матчами проти "Шахтаря" можуть і пожертвувати.

Тренує "Бенфіку" 42-річний Бруно Лажи. Йому бракує досвіду. Тільки у поточному сезоні очолив команду. До того, працював асистентом в дублі "Бенфіки". Відсутність досвіду дала про себе знати в першу у чергу матчах Ліги чемпіонів. Лажи провалив гостьовий матч проти "Зеніта" – 1:3, що фактично коштувало команді весняної участі в Лізі чемпіонів.

Попри те, що "орли" - атакувальна команда, головна зірка команди - 22 річний центральний захисник Рубен Діас. Трансфермаркет оцінює його у понад 30 мільйонів


Команди схожі за стилем. "Бенфіка" та "Шахтар" намагаються грати в агресивний, атакувальний футбол першим номером через контроль м'яча. В складі обох команд багато швидких та технічних футболістів, флангові захисники вміють та люблять долучатися до атак.

Попри те, що "орли" - атакувальна команда, головна зірка команди - 22 річний центральний захисник Рубен Діас. Трансфермаркет оцінює його у понад 30 мільйонів. Вже зараз на цього гравця претендують англійські та іспанські гранди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперник "Шахтаря" переміг у матчі Кубку Португалії

20 лютого "Шахтар" прийме "Бенфіку" в Харкові, а 27 лютого команди зіграють у Лісабоні.


Зараз ви читаєте новину «Тренер "Шахтаря" зіграє проти свого ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі