вівторок, 13 листопада 2012 13:32

Тотті привіз дружину на тенісну битву Джоковича та Федерера
15

Новак Джокович
Фото: ФОТО: Reuters
Роджер Федерер
Молодша сестра герцогині Кембриджської Кетрін Піппа Міддлтон з другом

Серб Новак Джокович удруге в кар'єрі став переможцем підсумкового турніру Асоціації тенісистів-професіоналів, що завершився в Лондоні.

Джокович у фінальному матчі у двох сетах здолав швейцарця Роджера Федерера. Зустріч тривала 2 години 14 хвилин і завершилася з рахунком 7:6 (8:6), 7:5 на користь першої ракетки світу. По ходу поєдинку серб реалізував чотири брейк-поінта (Федерер - три) і виграв всього на один розіграш більше за суперника (96 проти 95). Для Джоковича ця перемога стала 13-ою в 29 зустрічах зі швейцарцем.

"На турнірі всі учасники показали теніс високого рівня, мені дуже почесно перебувати на цій сцені і отримувати цей приз, - сказав Джокович під час нагородження. - Я ніколи б не домігся такого результату, якби не моя команда, яка завжди мені допомагала".

Швейцарський тенісист вдаліше розпочав зустріч, на першій же подачі серба зробивши брейк і повівши після трьох геймів 3-0, але Джокович швидко зумів відповісти на це вдалою грою на прийомі, зрівнявши рахунок. Надалі кожен із спортсменів вже не дозволяв суперникові набирати очки на своїй подачі, в результаті доля сету вирішувалася на тай-брейку, де вдаліше виявився лідер світового рейтингу. Для перемоги на цьому відрізку матчу йому знадобилося три брейк-поінт.

У другому сеті суперники знову продовжили набирати очки на своїх подачах, але в середині партії Федерер повів 5:3 і вийшов подавати на сет, однак за рахунку 40:15 в геймі швейцарець спочатку відправив м'яч в аут, а в наступному розіграші послав його в сітку , після чого психологічна перевага була вже на боці Джоковича. Серб зумів зрівняти рахунок, а потім виграв три гейми поспіль, здобувши третю перемогу у п'яти матчах над своїм суперником у нинішньому сезоні.

"У цій грі було багато важливих розіграшів, я не можу сказати який з них був найголовнішим, - наводить слова швейцарця АФП. - Вся гра складалася зі злетів і падінь. Я можу шкодувати лише про те, що кілька разів вів по ходу гри, але не зумів у результаті отримати з цього користі".

Для Джоковича цей титул став шостим в сезоні і 34-м в кар'єрі в одиночному розряді.

Призовий фонд підсумкового турніру складає 5,5 мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Тотті привіз дружину на тенісну битву Джоковича та Федерера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі