вівторок, 18 березня 2014 19:26

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

"Тепер що, через якогось політика нам ставати ворогами?" - дворазовий чемпіон Паралімпіади в Сочі

"Тепер що, через якогось політика нам ставати ворогами?" - дворазовий чемпіон Паралімпіади в Сочі
Віталій Лук'яненко завоював у Сочі чотири медалі. Фото: sport-xl.org

У розмовах з російськими спортсменами на Паралімпійських іграх у Сочі кримське питання не порушувалося, а рішення команди не бойкотувати ігри було правильним. У цьому впевнений володар двох золотих медалей сочинської Паралімпіади, біатлоніст Віталій Лук'яненко.

- Коли виходиш на старт, ти концентруєшся на тому, що тобі в даний момент найбільше треба в житті. Ти повинен показати результат своєї роботи, те, до чого готувався не місяць чи три, а цілих чотири роки. І це те, що дозволяло на певний час заспокоїтися, не думати про події в Україні. Хоча зовсім не думати неможливо, інтернет був і ми за всім уважно стежили.

- З родиною постійно зв'язок тримали?

- Кожен день. Як інакше, коли постійно їдуть ешелони то з одного, то з іншого боку, оголошується мобілізація. Будь-яка розсудлива людина розуміє: війна - це вбивства, вдови, діти без батьків. Дуже страшно.

- З російськими спортсменами спілкувалися?

- Політику і Крим не зачіпали. Просто не хотілося цього торкатися. Ні їм, ні нам. Це все одно, що ми ростемо в одній сім'ї і хтось на рівному місці раптом вирішив показати свою силу. Я знаю Колю Полухина 15 років (Російський паралімпієць Микола Полухін завоював в Сочі дві золоті та дві срібні медалі в біатлоні та лижних гонках - Ред.). Ми з ним спілкуємося, чай разом п'ємо. І що тепер, через якогось політика нам ставати ворогами?

- На відміну від міністра спорту Дмитра Булатова команда вирішила не бойкотувати Паралімпіаду. Не було побоювань, що не складуться відносини з новим керівництвом відомства?

- А сенс який був їхати назад? Щоб змінилося, якби ми поїхали? Так про нас говорять, ми своїми діями як могли висловлювали протест - медалі прикривали, на відкритті одна людина вийшла.

- Хто конкретно прийняв рішення, що на відкритті буде лише один спортсмен?

- Це було одноголосне рішення всієї команди. Такого, що один "за", інший - "проти" не було.

- Найбільше бажання на даний момент?

- Швидше побачити сім'ю Скоро поїзд, отже буду поспішати.

- Ви шанувальник риболовлі. Яку найбільшу рибу спіймали?

- Востаннє вудку в руки брав років вісім тому - просто час не дозволяв. Тому вже й не згадаю. Сподіваюся, ще вирвуся, Дай Бог, щоб тільки все було мирно і спокійно.

Нагадаємо, на Паралімпійських іграх у Сочі Віталій Лук'яненко завоював дві золоті, одну срібну та одну бронзову медалі в біатлонних і лижних гонках для спортсменів з порушенням зору.

Зараз ви читаєте новину «"Тепер що, через якогось політика нам ставати ворогами?" - дворазовий чемпіон Паралімпіади в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі