субота, 28 листопада 2009 13:16

Теніс. Визначилися всі півфіналісти підсумкового турніру в Лондоні

Теніс. Визначилися всі півфіналісти підсумкового турніру в Лондоні

Росіянин Микола Давиденко завоював останню путівку у півфінал на підсумковому турнірі року АТР, який проходить в ці дні в Лондоні.

В останньому матчі групи B Давиденко, посіяний на турнірі під шостим номером, здолав шведа Робіна Содерлінга, який достроково забронював собі місце в півфіналі, з рахунком 7:6, 4:6, 6:3. Поєдинок тривав більше двох годин.

У першій партії йшла вперта боротьба, тенісисти відносно легко брали свою подачу. На двох Содерлінг і Давиденко заробили всього 3 брейк-пойнта, жоден з яких не був реалізований. Сет закінчився тай-брейком, на якому до рахунку 4:4 також зберігалася рівновага, проте потім дві помилки шведа принесли Миколі два сет-бола, перший з яких росіянин і використав, упевнено виконавши "смеш" у сітки.

На початку другого сету ситуація практично не змінилася, лише в шостому геймі за рахунку 3:2 на подачі суперника Давиденко через його помилки повів 40:30, але швед зрівняв рахунок, вдало виконавши другу подачу. Кульмінація наступила в дев"ятому геймі за рахунку 4:4, коли Давиденко на своїй подачі допустив дві помилки, а швед відмінно використовував свій козир - сильні удари із задньої лінії - і переламав хід партії на свою користь, отримавши право подавати на сет. Наступний гейм він також виграв без особливих проблем.

У третій партії вже Давиденко почав проявляти більше активності на корті, часом виходив до сітки. Це принесло плоди в середині сету, коли в шостому геймі він зробив брейк не без допомоги Содерлінга, який провалив гейм на своїй подачі, і зробив рахунок в партії 4:2. Довести матч до перемоги росіянинові вже ніщо не перешкодило.

Через гіршу різницю виграних і програних сетів Давиденко залишився на другому місці в групі В, і тому в півфіналі йому доведеться схрестити ракетки з лідером групи А першою "ракеткою" світу швейцарцем Роджером Федерером. Содерлінгу протистоятиме аргентинець Хуан Мартін дель Потро, який отримав від організаторів п"ятий номер посіву.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Теніс. Визначилися всі півфіналісти підсумкового турніру в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі