четвер, 24 січня 2008 18:06

Своїм виступом на Australian Open Тсонга встановив відразу кілька рекордів

38-а ракетка світу француз Жо-Вільфред Тсонга, який сенсаційно дістався до фіналу першого в сезоні турніру "Великого шолома", своїм досягненням встановив декілька рекордів.

Тсонга став першим з 1997 року тенісистом, чиїм першим в кар"єрі фіналом став фінал турніру "Великого шолома". Нагадаємо, що майже 11 років тому легендарний Бразильський тенісист Густаво Куертен у вирішальному поєдинку "Ролан Гаррос" взяв верх над іспанцем Серхі Бругера. Той фінал був першим в кар"єрі Куертена. Трохи раніше подібний рекорд міг встановити Борис Беккер, який зіграв у фіналі "Уімблдону", - 1985, але перед цим німець виграв турнір Queen"s Club в Лондоні.

Жо-Вільфред - тринадцятий в історії ATP гравець, якому вдалося дістатися до фіналу турніру "Великого шолома", взявши раніше участь в менш ніж п"яти турнірах цієї серії.

Тсонга також потрапив в список 19 наймолодших учасників фіналу Відкритого чемпіонату Австралії в історії ATP-туру. Вік Жо-Вільфреда на сьогоднішній день становить 22 роки і 285 днів.

Як вже повідомлялося раніше, Тсонга став третім в історії Australian Open фіналістом з французьким паспортом. Раніше у вирішальному поєдинку грали Жан Боротра (1928) і Арно Клеман (2001), пише Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Своїм виступом на Australian Open Тсонга встановив відразу кілька рекордів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі