понеділок, 01 червня 2009 10:57

Суркіс розповів про перше придбання Газзаєва

Суркіс розповів про перше придбання Газзаєва

Президент "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував Сегодня|спорт перше придбання команди під керівництвом Валерія Газзаєва. Кияни підписали 5-річний контракт з правим захисником "Осера" 20-річним Марком Фашаном, який зіграв один матч в основі свого колишнього клубу і п"ять в юнацькій збірній Франції.

"Він був тиждень на перегляді в "Динамо". Мунтян дав йому прекрасну характеристику, - повідав Суркіс. - Фашан володіє хорошою швидкістю - і стартовою, і дистанційною, хорошою подачею з правої ноги. Може, це футболіст на перспективу, а може, і відразу підсилить першу команду, як це вдалося Єрьоменку. Француз може закрити всю бровку. Грає в тому стилі, в якому повинен сьогодні діяти лінійний футболіст: Алвеш - в "Барселоні" або Срна - в "Шахтарі".

"Резо Чохонелідзе поінформував Валерія Газзаєва. І він погодився взяти цього футболіста, - додав президент "Динамо". - Але цей трансфер не входить до числа тих, про які тренер сказав після свого призначення. Газзаєв віддає перевагу футболу з фланговими атаками. І вірить, що справа їх може забезпечити Гусєв. Якщо він відновиться, то відразу зросте командна швидкість. Нам би ще знайти такого гравця на лівий край".

"До речі, Газзаєв вже вивчив можливості Гільєрме, - продовжує Суркіс. - Сказав, що це дуже сильний футболіст. Він його змусить працювати як треба, повірте. Момент адаптації пройшов, це показав хет-трик бразильця в Львові. Але потім він сам себе випадково вдарив по коліну і декілька останніх матчів пропустив, хоча міг грати. Таке рішення було ухвалене для того, щоб з нового сезону не було вже ніяких виправдань, чому футболіст, куплений за такі гроші, не грає".

Суркіс відмовився оприлюднювати зарплату Газзаєва в "Динамо". "Скажу лише, що він чудово розуміє, скільки повинен отримувати фахівець його рівня. Втім, питання фінансів на переговорах практично не стояло. Він озвучив суму, я погодився", - сказав президент київського клубу. До речі, ми поцікавилися у нього, що, якщо Газзаєв, подібно Сьоміну, через півтора роки попросить відпустити його в колишню команду. "Ну що ми загадуватимемо? - відповів Суркіс. - У мене з Газзаєвим жорсткіший контракт. Ми зв"язані один з одним впродовж трьох років. Але справа не в контракті, а у відносинах. Дай Бог, щоб вони були такі ж, як з Юрієм Сьоміним".

За словами Суркіса, вихід з групи в 1/8 ЛЧ - завдання-мінімум, яке стоїть перед Газзаєвим. Що, якщо воно не буде виконане? "Кадрові наслідки на цей випадок в контракті не прописані, - сказав президент "Динамо". - В нім прописана обов"язкова участь в ЛЧ".

"У кожного тренера є своя система штрафів і заохочень, - додав Ігор Михайлович, відповідаючи на питання про жорсткість нового коуча. - Газзаєв озвучить її безпосередньо команді. Мені це знати абсолютно не треба. Те, що Сьомін був м"який, помилкова думка".

Як повідомив нас Суркіс, тренером з фізпідготовки при Газзаєві залишиться Пінколіні. Фінал ЛЧ "Барса" – "МЮ", який пройшов на батьківщині італійця, вразив президента "біло-синіх". "Я в захваті від гри "Барси", - сказав він. - До речі, Сьомін говорив мені, що сподівався на їхню перемогу, оскільки сам сповідує такий футбол. Чи під силу виграти ЛЧ клубу зі Східної Європи? Все під силу, якщо ставити завдання".

Зараз ви читаєте новину «Суркіс розповів про перше придбання Газзаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі