середа, 01 листопада 2017 18:08

Суркіс може втратити місце в УЄФА і сісти у в'язницю за підробку - експерт

Суркіс може втратити місце в УЄФА і сісти у в'язницю за підробку - експерт
Керівник ФК "Динамо" Григорій Суркіс фігурує одразу в двох скандалах

Відразу два скандали, пов'язані з керівництвом київського клубу "Динамо", можуть мати серйозні наслідки. Причому, як для самого клубу, так і для Григорія Суркіса. Про це написав на своїй сторінці в Facebook експерт Аналітичної групи "Левіафан" Валентин Гладких.

"Як виявилося, вище керівництво "Динамо" подало неправдиву звітність в ФФУ, приховавши заборгованість. Що, в свою чергу, дозволило клубу пройти атестацію Федерації футболу України, можна сказати шахрайським шляхом. Однак цей обман розкрився аудитом УЄФА", - пише експерт.

Він зазначає, що вже публікувалася інформація, що ФК "Динамо" Київ досі не виплатив "Базелю" повну суму трансферу за Драговича і Гонсалеса - €4,3 млн. При цьому, виявилося, що сума прострочена більше, ніж на 180 днів, і на кінець березня 2017 року заборгованість ще становила €1,5 млн.

"Керівництво УЄФА навіть звернулося з листом до Федерації, де висловило стурбованість тим, що київський клуб отримав ліцензію на участь в змаганнях. Тепер братам Суркісам потрібно зробити "подвиг": адже якщо підробка буде доведена ,"Динамо" можуть знову виключити з єврокубків - так як це було двадцять років тому після "шубного скандалу Лопеса Ньєто", - зазначає Валентин Гладких.

Крім того, експерт підкреслив, що зовсім недавно з'ясувалося ще одна підробка - не менше серйозна, але яка зачіпає безпосередньо Григорія Суркіса, через що на нього 4 жовтня прокуратурою було порушено кримінальну справу.

Цього разу підставою стала підробка документів для його повторного обрання на пост віце-президента УЄФА.

"З'ясувалося це дещо несподівано. Почалося все з відмови киян їхати на матч до Маріуполя. Ображений вчинком столичного клубу, президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов, справу так не залишив. Він подав запит в ФФУ і виявив, що під час пролонгації повноважень Григорія Суркіса в УЄФА не було ні листів колективних членів Федерації (що є обов'язковою умовою), ні рішення Виконкому про його висунення на другий термін. Іншими словами - Україна Суркіса не висувала!", - пише Гладких.

Після цього, Журавльов написав офіційний лист на ім'я Александера Чеферіна з проханням провести перевірку і з'ясувати - на підставі яких документів Григорій Михайлович переобирався. І УЄФА теж почала проводити свою перевірку.

"А в Печерській прокуратурі, тим часом, за фактом звернення маріупольського футбольного чиновника завели кримінальне провадження за статтею "підробка документів, печаток, бланків", яка має на увазі покарання на строк до 3-х років позбавлення волі. Само собою - і виключення Суркіса зі структури УЄФА. Так що ставки - високі", - зазначив Валентин Гладких на своїй сторінці.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс може втратити місце в УЄФА і сісти у в'язницю за підробку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі