вівторок, 27 лютого 2018 11:09

Сто років тому "Баварію" тренували англійці й шотландці

Сто років тому "Баварію" тренували англійці й шотландці
"Баварія" - переможець чемпіонату Німеччини п'яти останніх сезонів

27 лютого 1900 року заснували футбольний клуб "Баварію" – 27-разового чемпіона Німеччини й 5-разового володаря Кубка Чемпіонів. У рідному місті "Баварія" боролася за популярність із іншим клубом – "Мюнхен 1860".


Період до Першої світової війни клуб тренували англійці або шотландці. Утім особливих успіхів він не мав. Лише в 1932 році "Баварія" вперше стала чемпіоном Німеччини.


Нацисти, які прийшли до влади в 1933 році фінансово підтримували інші клуби. Найбільше – "Шальке 04". У Мюнхені допомогу від партії Гітлера отримував "Мюнхен 1860". "Баварія" грошей і успіхів не мала.


З часу створення бундесліги до клубу прийшла слава. Перший титул в бундеслізі команда виграла в 1969 році. Тоді в її складі виблискували воротар Зепп Майєр, захисник Франц Бекенбауер та форвард Герд. Мюллер. У середині 70-х клуб тричі поспіль вигравав Кубок Чемпіонів.


У 2001 та 2013 роках клуб виграв Лігу чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти заснували "Ювентус"


Зараз "Баварія" лідирує в першості Німеччини й практично забезпечила собі вихід в ¼ фіналу Ліги Чемпіонів після домашньої перемоги над "Бешикташем" - 5:0.

Зараз ви читаєте новину «Сто років тому "Баварію" тренували англійці й шотландці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі