понеділок, 25 вересня 2017 14:35

Стало відомо, яке покарання загрожує Срні за допінг

Стало відомо, яке покарання загрожує Срні за допінг
Срну можуть дискваліфікувати на два роки. Фото: shahtar.com

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна може отримати тривалу дискваліфікацію за вживання допінгу - від 1 до 2 років відсторонення від футболу.

Це можливо навіть у разі, якщо Срна доведе, що приймав заборонений препарат ненавмисно, сказав в ефірі програми "Профутбол" координатор допінг-контролю чемпіонату України Максим Бецко.

Рішення з дискваліфікації Срни можуть прийняти вже 29 вересня. До цього моменту в капітана "Шахтаря" є час, щоб надати свої аргументи для виправдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замінити Срну може Степаненко, якщо навчиться себе контролювати" - експерт

"18 вересня він отримав повідомлення. Тепер у нього є 10 днів, щоб пояснити, яким чином ця речовина потрапила в його організм. Якщо він не дасть пояснення або скаже, що не пам'ятає, як це сталося, то його автоматичне усунення з будь-яких матчів на території України відбудеться 29 вересня. Теоретично він ще може зіграти в єврокубках, але УЄФА прийматиме рішення дуже швидко. Як тільки буде рішення національного антидопінгового центру, то в УЄФА на рішення підуть лічені дні", - повідомив Бецко.

"Покарання залежить від того, наскільки він сам визнає вину, як співпрацюватиме з органами, які розслідуватимуть цю справу, а також від того, якою буде його вина в прийомі цього препарату. Може, він і не знав, що приймає це, може, в нього є якісь вороги, або хтось радив йому це приймати. Але відповідальність він нестиме в будь-якому випадку, навіть якщо не знав, що приймав заборонений препарат. Якщо доведуть, що не було наміру використовувати препарат для отримання переваги над суперниками, то може бути якесь мінімальне покарання - рік або два", - також зазначив він.

Раніше Даріо Срна заявив, що припиняє свої виступи за "Шахтар" і спробує довести свою невинуватість.

"Шахтар" підтвердив наявність у Даріо Срни позитивної допінг-проби.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, яке покарання загрожує Срні за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі