вівторок, 22 вересня 2020 21:00

Що треба знати про суперника "Динамо" у боротьбі за Лігу чемпіонів

Що треба знати про суперника "Динамо" у боротьбі за Лігу чемпіонів
Роман Яремчук зіграє проти своєї рідної команди. Фото: ФК "Динамо" Київ

У останньому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів київське "Динамо" зіграє проти бельгійського "Гента". Що потрібно знати про суперника команди Мірчі Луческу?

У минулому сезоні "Гент" посів друге місце у чемпіонаті Бельгії. Зіграли 29 турів з 38. Турнір перервали і не дограли через пандемію. "Гент" залишився на 2 позиції, випереджаючи "Шарлеруа" та "Антверпен" на одне та два очка відповідно. Чемпіон країни "Брюгге" відірвався на 15 очок.

У новому сезоні "Гент" провалив старт сезону. Суперник "Динамо" посідає 12 місце із 18 команд, маючи в активі 6 очок після 6 матчів.

Керівництво клубу з початку сезону встигло змінити вже 2 тренери. Після поразок у двох стартових турах був відправлений у відставку наставник команди Єссо Торуп. Його замінив румун Ласло Белені, який протримався тільки 3 матчі. Новий наставник команди -38-річний Вім Де Декер, який раніше працював асистентом та не має жодного досвіду самостійної роботи.

"Гент" влітку продав свого найкращого гравця. Атакувальний півзахисник 20-річний Джонатан Девід перебрався до французького "Лілля" за 32 млн євро. Заміна йому так і не була знайдена.

Грає у вертикальний футбол за схемою 1-4-3-3. Ставка в атаці робиться на фланги, стандарти, індивідуальну майстерність гравців. В грі багато навісів., довгих передач та індивідуальних дій

В складі "Гента" грає три футболісти збірної України. Роман Яремчук – лідер атаки та один із лідерів команди. Ігор Пластун – стабільний виконавець в центрі захисту. Роман Безус – гравець ротації.

Белені звільнили після конфлікту із Яремчуком. Румунському тренеру не сподобалися критичні висловлювання українського форварда. Яремчук перестав потрапляти до заявки та мав пропустити матч попередньої кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Рапіда". Форвард почав просити дозволу на трансфер.Керівництво клубу вирішило відставити Белені, але утримати Яремчука.

"Гент" має кадрові проблеми перед матчами із "Динамо". Капітан команди Кумс не зіграє через травму у обох матчах. Аналогічно - провідний вінгер команди Георгій Чакветадзе.

Суперник "Динамо" грає у вертикальний футбол за схемою 1-4-3-3. Ставка в атаці робиться на фланги, стандарти, індивідуальну майстерність. В грі багато навісів., довгих передач та індивідуальних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Гента" немає шансів проти цього "Динамо" – екс-тренер фламандців

Перший матч "Гент" - "Динамо" відбудеться 23 вересня. Початок – 22:00 за Києвом. Годиною раніше стартує текстова трансляція на нашому сайті.
Повторний матч – 29 вересня, вівторок, Київ.
Сергій Тищенко

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про суперника "Динамо" у боротьбі за Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі