неділя, 30 грудня 2018 12:30

Що дасть Шевченку можливий прихід Ісмаїлі

Що дасть Шевченку можливий прихід Ісмаїлі
Ісмаїлі грає за "Шахтар" з лютого 2013 року

Бразильський легіонер "Шахтаря" 28 річний Ісмаїлі може отримати українське громадянство та буде виступати за збірну Україну. Такі розмови були активні на початку року. Але тоді все –таки Ісмаїлі був запрошений до збірної Бразилії перед підготовкою до Кубку Світу. Хоча на поле так і не вийшов.


Справа у тому, що у складі збірної Бразилії на позиції лівого захисника є Алекс Сандро із "Ювентуса" та Марсело із " Реалу". Це одні із найкращих гравців у світі на цій позиції. Конкурувати із ними майже неможливо.


При тому, Ісмаїлі залишається безперечно кращим гравцем в Україні на своїй позиції та на хорошому рахунку в Європі. В цьому розіграші Ліги Чемпіонів Ісмаїлі забив два м'ячі та віддав один асист. Дуже серйозний показник для лівого захисника. Не дарма "Шахтар" прописав суму відступних у контракті бразильця 100 мільйонів євро. Звичайно, що такий гравець не був би зайвим для Андрія Шевченка у збірній України. Бразилець в Україні із 2013 року. Тобто, потрібні 5 років для натуралізації він вже живе в Україні.


Але проблема в тому, що Ісмаїлі на початку січня буде вже 29 років. На високому рівні він грати вже довго не зможе. Максимум, цей та наступний відбірковий цикл для збірної.

На високому рівні він довго грати не зможе


Позиція лівого захисника не є проблемною для Андрія Шевченка . Основним є 22 річний Микола Матвієнко із "Шахтаря". В матчі проти Туреччини дебютував 19 річний Віталій Миколенко із "Динамо". Обоє можуть також зіграти і в центі захисту. В Іспанії гарно проявляє себе 21 річний Василь Кравець із "Луго". Цього літа він вже міг перейти до більше сильнішого клубу. 26 річний Андрій Цуріков став одним із лідерів зимового бронзового призера "Олександрії". Прогресує в "Зорі" орендований у "Динамо" 21 річний Богдан Михайличенко. Не кращим чином справи йдуть в 26 річного Володимира Костевича в Польщі та 23 -Едуарда Соболя в Чехії. Але потенціал цих гравців продовжує залишатися високим. В молодіжній збірній зліва в захисті будуть грати 20 річні Орест Лебеденко із " Карпат" та Владислав Дубінчак із " Арсеналу"( права належать "Динамо"). Не варто забувати, що за необхідності 21 річний Олександр Зінченко із " Манчестер Сіті" та 27 річний Євген Макаренко із "Андерлехта" можуть також зіграти на позиції лівого захисника.

Влітку Ісмаїлі продовжив контракт з "Шахтарем" до літа 2023 року. Сума викупу - 100 мільйонів євро.

Зараз ви читаєте новину «Що дасть Шевченку можливий прихід Ісмаїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі