середа, 09 червня 2010 09:32

Сліпі вболівальники зможуть "дивитися" ЧС-2010 вухами

Сліпі вболівальники зможуть "дивитися" ЧС-2010 вухами

Сліпі і люди зі слабким зором зможуть "вживу" стежити за поєдинками на шести з 10 стадіонів чемпіонату.

Як повідомляє прес-служба ФІФА, на кожній із шести арен буде обладнано 15 місць з навушниками, через які спеціально навчені коментатори будуть висвітлювати все, що відбувається на футбольному полі. Крім того, на стадіонах також буде виділено по 15 місць для поводирів, яким на допомогу будуть дані волонтери.

Ця ініціатива здійснюється за підтримки Швейцарської національної асоціації для сліпих і Південноафриканської національної ради для сліпих та фінансової допомоги ФІФА. Вона спрямована на те, що б зробити турнір доступним для всіх.

"Футбол - універсальний вид спорту, і він має бути доступний усім. Ми щасливі, що можемо надати таку унікальну послугу для людей з вадами зору та сліпих", - заявив президент ФІФА Зепп Блаттер.

Інститут Просування Журналістики провів спеціальну підготовку коментаторів, щоб у сліпих виникало повне уявлення про хід матчів.

Зокрема, спеціально обладнані для подібних трансляцій стадіони будуть знаходиться в Йоганнесбурзі, Дурбані та Кейптауні.

Нагадаємо, 19-й чемпіонат світу з футболу пройде на стадіонах ПАР з 11 червня по 11 липня. Вперше в історії ФІФА організовує на майбутньому чемпіонаті трансляцію всіх 64 матчів з сурдоперекладом.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Сліпі вболівальники зможуть "дивитися" ЧС-2010 вухами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі