четвер, 22 липня 2021 13:03

Скільки коштує Яремчук

Скільки коштує Яремчук
Роман Яремчук є головним форвардом збірної України. Фото: УАФ

Форвард збірної України та бельгійського "Гента" 25-річний Роман Яремчук близький до зміни клубу. Розмови про його перехід йдуть вже протягом року. Євро-2020/21 мав стати можливістю ще більше зарекомендувати себе українському нападнику.

ЗМІ майже щодня "продають" Романа до різних клубів - "Мілан", "Арсенал", "Спортинг, "Вольфсбург", "Бенфіка", турецькі гранди, але до реального переходу не доходить. Це більше схоже на піар, який влаштовують агенти гравця, щоб ще збільшити ціну на футболіста.

Яремчук провів доволі вдало Євро. Забив у ворота Нідерландів та Північної Македонії. У матчі проти голландців скористався розконцентрованістю суперника, а проти північнихмакедонців - вдало зіграв на офсайдній лінії. Після двох забитих голів у двох матчах відношення суперників до Романа змінилися. Він мав більше опіку та вже нічого не показав. Він старався, але ефектинвість його дій була не така висока.

ЗМІ майже щодня "продають" Романа до різних клубів, але до реального переходу не доходить

Роман - нападник більше українського стилю, ніж європейського. Йому, щоб забити потрібно мати декілька моментів. Реалізація - не є його сильною стороною. Тобто, це не нападник-забивала, який заточений на завершення. Яремчук виконує багато чорнової роботи, багато працює на команду, а вже потім бомбардир.

За свою кар'єру Яремчук не виграв жодного разу конкуренцію за місце в складі. Він грав тільки, коли мав повну довіру від тренера. В "Динамо" йому шанси давав Сергій Ребров, але нічого не вийшло. Хоч Жуніора Мораеса та Дьемерсі Мбокані в команді вже не було. В цей час зміг себе зарекомендувати Артем Бесєдін. В "Олександрії" грав, бо мав довіру від Володимира Шарана. В Бельгії розуміли, що на гравцю потрібно заробити. Тому дали повну довіру та проявили терпіння, коли в українця не все виходило.

Десь схожа ситуація в збірній. Проблема форварда стоїть дуже гостро. Ніякої альтернативи для Романа не має. Мораес не дуже підходив за стилем для національної команди. Бесєдін мав річну дискваліфікацію та травми. Владислав Супряга та Данило Сікан так і не реалізували свій потенціал. Артем Довбик тільки починає свою кар'єру в національній команді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про нового форварда "Динамо" Шкуріна

В таких умова розмови про топклуб виглядають недоречно. €25-30 млн, які вимагає "Гент", виглядають надмірно завищеною ціною. Провідні команди навряд чи зацікавленні в Яремчуку. А середняки не готові скільки платити. Свого часу "Генк" хотів за Руслана Малиновського теж величезні гроші. Але продав за €13.7 млн. Яремчук має оцінюватися десь така само. Сума у €12-15 млн виглядає реальною враховуючи рівень та недоліки футболіста.

"Гент" залишився без єврокубків на наступний сезон. Збірна буде мати тільки відбіркові матчі до осені 2022 року. Є великий ризик, що Україна не поїде в Катар. Найвища ціна на футболіста буде тільки цього літа.

Роман Яремчук виступає за "Гент" з літа 2017 року. Трансфер футболіста обійшовся бельгійцям у €2 млн. 30 відсотків від подальших перепродаж піде на рахунок "Динамо".

В складі збірної України Яремчук виступає із 2018 року. В активі нападника 27 матчів та 10 голів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує Яремчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі