четвер, 17 вересня 2009 12:22

Скандальна бігунка Семеня потрапила під нагляд психіатрів

Скандальна бігунка Семеня потрапила під нагляд психіатрів

Переможниця Чемпіонату світу-2009 у бігу на 800 м Кастер Семеня знаходиться під наглядом психіатрів, отримавши величезний стрес після оголошення результатів гендерного тесту, згідно з яким південноафриканка є гермафродитом.

Крім того, на душевний стан спортсменки негативно вплинуло безперервне цькування з боку ЗМІ, яке не припиняється ось вже більше місяця.

"Кастер відчуває себе, неначе її згвалтували. Кілька разів вона була в кроці від спроби накласти на себе руки. Зараз за нею доглядають найкращі психіатри. Наше завдання - захистити її від нападок", - зазначив голова Комітету зі спорту і туризму ПАР Бутан Компела.

"Те, як поставилися до Кастер в Міжнародній федерації легкої атлетики, це просто ганьба! Її не зуміли захистити від тиску з боку ЗМІ і громадськості, і тепер вона страждає", - відзначив в інтерв"ю Sportsillustrated міністр юстиції ПАР Нолутандо Маєнде-Сибіє.

Нагадаємо, що рішення про те, чи залишать Семені золоту медаль першості планети, буде прийнято найближчим часом. Тоді ж буде опубліковано офіційне підтвердження результатів тесту на статеву принажлежність. За попередніми даними, у Семені присутні чоловічі внутрішні статеві органи.

uaSport.net

Зараз ви читаєте новину «Скандальна бігунка Семеня потрапила під нагляд психіатрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі