неділя, 24 червня 2012 01:25

Шість тисяч євро-фанів прилетіли на матч Іспанія-Франція
25

Фото: Фото Тетяна Заровна

До Донецька на футбольний поєдинок між Францією та Іспанією 23 червня прилетіло близько 6000 іноземних громадян. І ще близько п'яти тисяч уболівальників прибули до Донецька поїздами.

У міжнародному аеропорту Донецьк приземлилися літаки з Іспанії, Франції, Англії, Польщі, Греції, Німеччини, Швейцарії. Крім того іноземні футбольні фанати прилітали авіарейсами з Києва.

- З 63 міжнародних авіарейсів, які прибули в день чвертьфінального матчу, 34 - чартери з уболівальниками, і 13 з них мали на борту по 120 і більше пасажирів, - уточнив начальник Східного регіонального управління прикордонної служби України Андрій Кучеренко.

Треба сказати, що євро-фанів очікувалося приблизно в 5 разів більше. Новий міжнародний термінал в Донецьку здатний приймати 3100 пасажирів на годину. І число персоналу в донецькому аеропорту після його повної після реконструкції зросла в 4 рази.

Тому митниця і прикордонна хваляться рекордами швидкості.

На одного пасажира митники в Донецьку витрачають 2-3 секунди, тим більше, що вболівальники в більшості своїй перебувають без багажу. Авіарейс з 220 іспанських євро-фанів донецька митниця оформила за десять хвилин. При цьому жодного порушення митних правил не було зафіксовано.

- Паспортний контроль займає максимум 20 секунд, - повідомив начальник Донецького прикордонного загону Юрій Лисюк, - Досвідчені інспектори на це витрачають 10-15 секунд, і збоїв за час чемпіонату не відзначалося. Було кілька випадків, коли пасажири втрачали закордонного паспорта і ми їх пропускали по внутрішнім паспортам Євросоюзу.

В аеропорту вболівальників зустрічали так же поліцейські з Іспанії та Франції. Французький полісмен Бенджамін днями відсвяткував у Донецьку свій 33 день народження. Каже, що отримав від українських колег у подарунок сувеніри, торт і вітальну адресу французькою мовою.

Зараз ви читаєте новину «Шість тисяч євро-фанів прилетіли на матч Іспанія-Франція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі