неділя, 06 травня 2012 01:26

"Син Маркеса 2 години чекав, аби взяти автограф у Федченка" – Красюк

"Син Маркеса 2 години чекав, аби взяти автограф у Федченка" – Красюк
За словами Красюка, коли Федченко виходив із рингу, публіка стоячи його проводжала. Фото: Ігор БУТЕНКО

Український боксер середньоваговик Сергій Федченко здобув справжнє світове визнання після програного по очках поєдинку з Хуаном Мануелем Маркесом у Мексиці, й тепер на українця чекає чудове майбутнє.

Про це Gazeta.ua в ексклюзивному коментарі розповів Олександр Красюк, генеральний директор компанії братів Кличків "K2 Promotions".

"Не дивлячись на те, що Федченко поступився в бою з Маркесом, така його поразка варта всіх перемог деяких домашніх боксерів. Тому що він програв достойно, легенді, в мецці, у Мехіко-сіті на 22-тисячній арені, вщент забитій глядачами, – говорить Красюк. – Коли ми виходили на ринг, атмосфера була дуже гнітюча.

Кожен намагався з якоюсь ноткою негативу супроводити Сергія в ринг. На щастя, він не дуже сприйнятливий. Але коли ми йшли назад – публіка стоячи його проводжала. А син Маркеса дві години чекав під роздягальнею, щоб узяти автограф і сфотографуватися з Федченком".

За словами гендиректора української компанії братів Кличків, перед тим як зайти до себе в роздягальню після бою, Маркес спочатку зайшов до Федченка й подякував йому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це найважливіший поєдинок у моїй кар'єрі" - Федченко про бій із Маркесом

"Вони там обійнялися, фотографіями обмінялися, автографами, подарунками тощо. Словом, просто вражаюча обстановка була", – зазначив Красюк.

На його думку, Федченко дуже добре заявив про себе, адже його бій із Маркесом транслювали для понад 100 країн світу. Зокрема для таких телеканалів, як американського HBO pay-per-view, мексиканського "Ацтека ТВ", українського "Інтера" та інших ТБ у різних країнах планети.

"Про Федченка світ дізнався як про справжнього, стійкого бійця. Прямо в ринзі до мене підійшов президент WBO Франциско Валькарсе і сказав: "Цей хлопець буде чемпіоном світу. Я тобі обіцяю". Підходили також промоутери Маркеса, які сказали, що хочуть бачити українського боксера ще не один раз у Мексиці.

Адже те, що він там показав – це просто щось неймовірне. Всі на трибунах кричали, волали від задоволення. І це при тому, що поєдинок тривав усі 12 раундів і не було жодного нокдауну чи нокауту. Але настільки атмосфера була такою по-боксерськи бойовою, що публіка була дуже задоволеною. Словом, це визнання, і це забезпечить Федченку чудове майбутнє", – заявив Красюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федченко програв Маркесові тактично

Він також розповів, які боксерські турніри проведе його промоутерська компанія цьогоріч в Україні.

"У цьому році загалом плануємо провести п'ять боксерських вечорів на території країни. Перший уже відбувся 26 квітня в Харкові, наступний буде 12 травня в Броварах. Потім 21 липня проведемо турнір в Одесі, й восени ще два такі заходи будуть у інших містах України. Як варіант, можливо, вони відбудуться в Черкасах, Львові або Києві. Остаточно щодо проведення останніх двох вечорів боксу ще не вирішили", – поділився планами керівник українського осередку "К2".

Зараз ви читаєте новину «"Син Маркеса 2 години чекав, аби взяти автограф у Федченка" – Красюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі