вівторок, 17 квітня 2007 18:03

Шевченко хоче зіграти у фіналі Ліги чемпіонів проти "Мілану"

 

Нападник англійського "Челсі" та збірної України Андрій Шевченко, 30 років, поділився своїми думками щодо майбутніх баталій у Лізі чемпіонів, розповів як проходило його пристосування до англійського футболу і чи жалкує гравець, що свого часу не залишився у італійському "Мілані".

У фіналі Ліги чемпіонів у 2005 році, "Мілан", перемагаючи англійський "Ліверпуль" з рахунком 3:0, примудрився поступитись у серії післяматчевих пенальті. Шевченко тоді не реалізував вирішалний удар з одинадцяти метрової позначки - м"яч відбив голкіпер "Ліверпуля" Дудек.

Цього разу новий клуб Шевченко - "Челсі" - та "Ліверпуль" зійдуться у півфінальних поєдинках Ліги чемпіонів.

- Ніякої помсти не буде. Всі постійно твердять про минуле, про той невдалий для "Мілану" фінал. Я більше люблю слово "майбутнє". Гратиму проти "Ліверпуля", не думаючи про проклятий стамбульський матч.

Наш суперник дуже сильний, особливо в кубкових матчах, і входить до числа найсильніших клубів Англії, тому нам буде дуже важко.

На запитання, якщо пофантазувати, то з ким би він хотів би зустрітись у фіналі Ліги чемпіонів, якщо "Челсі" пройде "Ліверпуль", Шевченко каже:

- Цього сезону ми у всіх турнірах змагаємося з "Манчестер Юнайтед". Тому в Афінах, де пройде вирішальний поєдинок Ліги чемпіонів, я б вважав за краще зустрітися з "Міланом".

Судячи зі слів Шевченко, він вважає, що процес адаптації до гри і життя у Англії позаду:

- Я б збрехав, якби сказав, що мені було легко пристосуватися до життя на Туманному Альбіоні. Були свої проблеми. Завжди не просто адаптуватися до нової реальності, до іншої манери грати у футбол, іноземній мові. Важко вписатися в нову ігрову схему. Але я ніколи не жалів, що покинув "Мілан".

Тут зовсім інший футбол, в нім багато боротьби. Мені шкода, що багато хто став критикувати мене, коли я тільки прийшов в "Челсі", і не все у мене ладналося. З Баллаком була та ж ситуація. Я приймаю критику в свою адресу, коли йдеться про футбол. Але коли зачіпають мої особисті якості - я не можу це виносити. Ні мені, ні Баллаку не дали часу, щоб звикнути до нового футболу. Нашу гру відразу стали критикувати.

Слова, сказані Шевченко, щодо головного тренера "Челсі" Жозе Моурінью, були такі:

- У нас відмінний тренер. Він заражає нас переможним духом. Чи залишиться він у команді? Не можу сказати, адже я просто гравець. Плітки нас не стосуються. Ми зараз, як ніколи єдині і сильні.


За матеріалами www.football.ua.


Зараз ви читаєте новину «Шевченко хоче зіграти у фіналі Ліги чемпіонів проти "Мілану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі