вівторок, 17 квітня 2007 16:22

Шевченко впевнений у перемозі спільної заявки України та Польщі

 

Форвард англійського "Челсі" та збірної України Андрій Шевченко, 30 років, напередодні визначення господаря фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року, розповів про шанси України та Польщі в цьому тендері.

- Я упевнений у перемозі українсько-польської заявки, сказав Шевченко. Ми цього заслужили. Згадаєте трошки історію, подивіться на імена футболістів, що виросли в Україні, і ви самі отримаєте відповідь на питання, чи є Україна футбольною країною. Я був не першим гравцем з нашої країни, якого визнавали кращими футболістом Європи. А в пострадянський час дуже багато українських футболістів виступали за збірну Росії, у якій були лідерами.

Шевченко визнає, що поки в Україні немає необхідної інфраструктури, але це не проблема, як і політична криза, яку переживає країна.   

- Зараз поки в України немає футбольної інфраструктури на рівні країн Західної Європи, Наприклад, тих же прекрасних стадіонів.. Але до 2012 року все це можна створити. Рух у цю сторону вже є в наявності. Ви бачили Будинок футболу, побудований у Києві? Не кожна країна має подібне.

Останній раз Східна Європа приймала змагання подібного масштабу в далекому 80-му році минулого століття - московську Олімпіаду. Потім була суцільна Західна Європа. Але зараз і УЄФА, і багато інших великих спортивних організацій з надіями дивляться на Східну Європу - тут найбільш бурхливий економічний розвиток. Для транснаціональних спонсорів, звичайно, дуже цікаво освоювати нові для себе регіони. А якщо в Україні пройде чемпіонат - будуть побудовані і нові стадіони, і аеропорти, і готелі, підніметься туристична привабливість. Це ще один плюс нам.

Говорять, що Україна утратила всі шанси на перемогу через політичну кризу - мовляв, як УЄФА може дати країні чемпіонат, якщо незрозуміло, хто в цій країні буде при владі. Знаєте, я не вірю в це. Представники всіх політичних сил в Україні направили лист в УЄФА, у якому завірили, що виникла ситуація буде вирішена тільки демократичним шляхом.

Серед конкурентів у боротьбі за Євро-2012 Шевченко виділяє Італію.

- Чи повезло нам з конкурентами? Не можна так говорити. Я вважаю, що усі знаходяться зараз у рівних умовах. У плані інфраструктури Італія, звичайно, попереду України і Польщі, але події в футбольному житті країні в останній рік були дуже непростими: спочатку корупційний скандал, потім вандалізм на стадіонах. Думаю, УЄФА це врахує. Що стосується заявки Угорщини і Хорватії, то у них немає шансів через негативне відношення населення до проведення Євро-2012 - про це свідчать опитування. А це, як відомо, одна з основних складового успіху в голосуванні. Але я упевнений, що керівники українсько-польської заявки не шукають у проблемах конкурентів користі і вигоди для себе.

Головним конкурентом я усе-таки вважаю Італію - незважаючи ні на що. Якби не було України, уболівав би за італійців, це моя друга батьківщина. Шанс Італії в тім, що їм не вперше займатися організацією і проведенням таких форумів. В Італії проходили чемпіонат світу з футболу, Зимові та Літні Олімпійські ігри. Саме за рахунок цього Італія створювала ту інфраструктуру, якою зараз і славиться. Правда, саме футбольна інфраструктура в Італії дещо застаріла - ті ж англійські стадіони на порядок приємніше,- резюмував Андрій Шевченко.

Сам футболіст у вівторок, 17 квітня, збирається приїхати до вельського Кардиффа, що підтримати українсько-польську заявку. Разом з ним у презентації приймуть участь президенти України Віктор Ющенко та Польщі Лех Качинський, перший президент України Леонід Кравчук, віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко, головний тренер збірної України з футболу Олег Блохін, президент НОК України Сергій Бубка, почесний чемпіон світу з боксу Віталій Кличко, кращий бомбардир чемпіонату світу 1974 року Гжегож Лято, легенда світової легкої атлетики Ірена Шевинська.

За інформацією www.sports.ru



Зараз ви читаєте новину «Шевченко впевнений у перемозі спільної заявки України та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі