неділя, 16 жовтня 2022 18:53

"Шахтар" не залишив шансів "Динамо" в українському "класико"

"Шахтар" не залишив шансів "Динамо" в українському "класико"
"Шахтар" переміг "Динамо" з рахунком 3:1 у матчі УПЛ. Фото: ФК "Шахтар"

Було багато розмов, що українське "класико" "Шахтар" – "Динамо" може відбутися в Лондоні або Варшаві, проте гранди вітчизняного футболу зустрілися в неділю, 16 жовтня, в Україні на "Арені Львів".

Експерти вважали донецький клуб абсолютним фаворитом. "Біло-сині" невдало виступають на євроарені, тому в них не вірили в принциповому дербі з "гірниками". Власне, фахівці мали рацію.

Мірча Луческу в звичній для себе манері нагнітав атмосферу напередодні гри. Наставник розкритикував "помаранчево-чорних", УАФ й УПЛ за те, що ніхто не погодився перенести зустріч хоча б на один день, щоб його футболісти мали більше часу на перепочинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" – "Динамо": де й коли дивитися українське "класико"

Команди грубо розпочали поєдинок. Катерина Монзуль показала жовті картки Костянтину Вівчаренку, Богдану Михайліченку й Владиславу Ванату. Першого удару в матчі завдав саме єдиний номінальний нападник столичного клубу. Трубін спокійно забрав м'яч.

Попри всі прогнози кияни володіли ініціативою, більше контролювали м'яч. Однак створити загрозу біля воріт "Шахтаря" їм не вдавалося.

"Гірники" переломили хід поєдинку в середині тайму. Небезпечно пробив Зубков – м'яч пролетів поруч зі стійкою. Підопічні Ігоря Йовічевича заробили кілька кутових поспіль і після одного з навісів відкрили рахунок. Лассіна Траоре скинув на Олександра Зубкова, який пеправив м'яч у сітку – 1:0. Оборона "біло-синіх" відіграла дуже інертно, втративши суперників.

"Шахтар" мав чудову можливість забити вдруге перед свистком на перерву. Нещерет урятував "Динамо" після удару Коноплі, атака продовжилася, і Тимчик сфолив проти Мудрика у власному штрафному майданчику. До 11-метрової позначки підійшов Лассіна Траоре. Пробив у кут, та знову вдало зіграв Руслан Нещерет, не дозволиши "гірникам" здобути комфортну перевагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Може бути щось" – журналіст натякнув на відставку Луческу

Початок другого тайму вийшов шаленим. Спочатку Владислав Ванат головою переправив м'яч у сітку воріт після навісу Віктора Циганкова – 1:1. А в атаці у відповідь номінальні господарі знову вийшли вперед. Михайло Мудрик примудрився пробити з-під кількох захисників точно в кут – 2:1. Нещерет навіть не стрибнув, адже не побачив момент удару.

"Шахтар" не зупинився. Нещерет упорався з потужним ударом Степаненка з далекої відстані. За кілька хвилин уже Трубін показав свою майстерність, впоравшись зі спробою Вівчаренка. Динамівці ще й апелювали до арбітра, що було порушення правил. Монзуль послухала підказку VAR і показала грати далі, не призначивши пенальті.

Луческу зробив потрійну заміну, а кияни почали ризикувати. Усе це призвело до того, що епізод на 69-й хв. завершився фолом останньої надії Іллі Забарного проти Сікана. Монзуль без вагань показала захиснику червону картку. "Гірники" дуже швидко скористалися чисельною більшістю. Михайло Мудрик асистував Данилу Сікану, який зробив рахунок 3:1.

У меншості шансів відігратися у динамівців не було. "Шахтар" зараз є сильнішим. А коли ще й має перевагу в одного гравця на полі, то поготів. Наприкінці матчу свої емоції показав Мірча Луческу, за що дістав від Монзуль жовтку картку. Це і стало масною крапкою в сьогоднішій зустрічі.

У турнірній таблиці "Шахтар" продовжує переслідувати СК "Дніпро-1". Обидві команди зіграли по шість матчів, і "гірники" відстають на два очки.

У "Динамо" залишилося дев'ять балів. Кияни перебувають у середині таблиці та суттєво відстають від лідерів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не залишив шансів "Динамо" в українському "класико"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі