субота, 17 квітня 2021 12:10

"Шахтар" може покарати Луческу за довгий язик

"Шахтар" може покарати Луческу за довгий язик
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на 2 роки. Фото: ФК "Динамо"

П'ять років тому київське "Динамо" востаннє стало чемпіоном України. Випередило "Шахтар" на сім очок. Але тодішній тренер донецької команди назвав чемпіонство динамівців незаслуженим. Мотив - кияни двічі вщент – 0:3, 0:3 - програли "Шахтарю" особисті зустрічі. Тодішнього тренера "Шахтаря" звали Мірча Луческу.

Він працював у Донецьку останній сезон. Втратив прямий зв'язок з власником клубу Рінатом Ахметовим, права рука якого – генеральний директор Сергій Палкін – домігся відставки румунського тренера. Про неї було відомо заздалегідь. Відтак Луческу допрацьовував свій контракт без особливого ентузіазму. Але на матчі з "Динамо" його знайшов.

З літа 2020-го румун – головний тренер "Динамо". Має безпосередній контакт з братами Суркісами – клубними керівниками. У перший же рік роботи вийшов у Лігу чемпіонів і фактично повернув "Динамо" перше місце.

Кияни двічі вщент – 0:3, 0:3 - програли "Шахтарю" особисті зустрічі

Але от халепа: Луческу програв "Шахтареві" матч першого кола. І рахунок як на замовлення – 0:3.

Тому поступатися сьогодні не має права.

Інакше румуна візьмуть на кпини щодо заслуженості чемпіонства "Динамо".

Бо 2016-го ніхто його за язик не тягнув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу гратиме у футбол Лобановського

Мірча Луческу працював у "Шахтарі" з 2004 по 2016 роки. Вісім разів виграв з командою чемпіонат України. Головне досягнення – перемога в Кубку УЄФА 2008/09, у півфіналі турніру пройшов "Динамо".

Матч "Шахтар" - "Динамо" відбудеться сьогодні і почнеться о 19:30, текстова трансляція на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" може покарати Луческу за довгий язик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі