четвер, 04 вересня 2014 11:08

Росію можуть позбавити етапу Формули-1 в Сочі

Росію можуть позбавити етапу Формули-1 в Сочі
Сочинська траса так і може залишитися "дівочою". Фото: file-many.ru

Міжнародна автомобільна федерація (ФІА) має намір в екстреному порядку покарати Росію через ситуацію з Україною, позбавивши її етапу Формули-1 в Сочі.

Про це сказав колишній фінський автогонщик Арі Ватанен, посилаючись на приватну бесіду з президентом ФІА Жаном Тодтом, повідомляє The Telegraph.

"Жан знає про моє думці, так як ми неодноразово обговорювали цю проблему. Думаю, він частково розділяє його. Він не може дозволити собі подібні висловлювання, так як є офіційною особою. Але ми повинні визначитися, підтримуємо ми політику Путіна чи ні?", - сказав він.

"Часто кажуть, що у Формулі-1 не слід змішувати політику і спорт, але режим в Росії вже змішав ці поняття, тому ми зобов'язані реагувати. Тепер справа за Берні, він має скасувати гонку. Після Другої світової війни це перша така безпрецедентна подія", - заявив Ватанен.

Нагадаємо, етап Гран-прі Формули-1 в Сочі заплановано на 10-12 жовтня. Раніше трасу вже протестував німецький пілот Себастьян Феттель.

Зараз ви читаєте новину «Росію можуть позбавити етапу Формули-1 в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі