четвер, 12 липня 2007 16:02

Росія оголошує війну Шараповій

- Якщо я скажу, що не помічаю ревнощі інших, це буде неправда. Але я вважаю, що це нормально. Це індивідуальний спорт, і я виграла Вімблдон в 17 років, коли їм було 23-24. Напевно, це не дуже добре для спорту, але, врешті-решт, це частина мого життя з дитинства, - сказала Шарапова в інтерв"ю газеті El Mundo в травні 2006 року.

Ці слова Марії допомагають зрозуміти її складні відносини з рештою російських тенісисток. Це давня історія, вічна суперечка, що виникає в Москві про те, наскільки доречно включати колишню чемпіонку Вімблдону до складу російської збірної на Кубку Федерації.

- Я вже говорила, що поїхала в США тільки для того, щоб сформуватися як тенісистка. Колись я б хотіла грати в Кубку Федерації за Росію, - продовжує Марія.

Цей довгожданий дебют повинен був відбутися в кінці цього тижня, причому мова йде про протистоянні США – її приймальної країни, історичного суперника Росії у всіх сферах життя. Але Шарапова відмовилася, цього разу через тендиніт плеча, що почався ще навесні і що вплинув на її участь в двох останніх турнірах "Великого шолома", – Ролан Гарросі і Вімблдоні. Реакція з"явилася блискавично.

- Забудьте про всі ці обіцянки, – заявив головний тренер російської збірної по тенісу Володимир Камельзон, – її найближчі радники – американці, і вони ніколи не дозволять їй виступати за Росію.

Місцева преса шукає інших критиків, знайти їх – не проблема.

- Ну, вона з самого початку не збиралася грати, – сказала колишня чемпіонка Ганна Дмитрієва, що нині працює коментатором на НТВ. – Вона просто хотіла, щоб її включили в команду Кубка Федерації, щоб отримати право виступати на Олімпіаді 2008 року.

Шарапова вже відмовлялася від участі у відбіркових змаганнях проти команди Іспанії з тієї ж причини, але недоброзичливо настроєні не можуть стерпіти, коли по телевізору показують їх співвітчизницю, яка виблискує на голлівудських вечірках, замість того щоб займатися реабілітацією плеча, – діагноз "тендиніт" вимагає спокою.

Після того, як Шарапова перемогла на Вімблдоні і стала другою російською тенісисткою, здатною виграти "великий" турнір, новина про можливе включення її в національну збірну не викликала великого ентузіазму у її колег.

- Якщо Шарапова вирішить виступати за російську збірну на Кубку Федерації, – погрозила тоді чемпіонка Ролан Гаррос Анастасія Мискіна, – мене в команді точно не буде.

Якщо слова московської тенісистки пояснюються швидше загальною неприязню до батька Шарапової, Юрія, то постріл Світлани Кузнєцової, що не входить в клан московського "Спартака", як Мискіна і Дементьєва, потрапив прямо в груди.

- У всіх дівчат завжди були дуже хороші відносини, не знаю, чи буде так само тепер, – сказала вона, коли її повідомили про можливе включення Шарапової в збірну.

На питання про те, яка російська тенісистка найбільш популярна, Кузнецова відповіла зі злістю.

- Напевно, Шарапова. Але не знаю, чи можна назвати її російською. Вона швидше американка, ніж росіянка, і російською говорить з великим акцентом.

Тільки у Тарпіщева сибірська тенісистка знаходить підтримку.

- Вони просто ревнують і досадують на її славу і везіння.

newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Росія оголошує війну Шараповій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі