субота, 24 грудня 2011 11:59

Російський мільярдер придбав "Монако"

Російський мільярдер придбав "Монако"

Компанія Monaco Sport Invest, яку контролює російський підприємець Дмитро Риболовлєв, придбала 66,67% акцій футбольного клубу "Монако". Про це повідомляє Agence France-Presse.

Відповідно до досягнутих домовленостей, MSI зобов'язується інвестувати в клуб не менше 100 мільйонів євро протягом найближчих чотирьох років. Відзначається, що ця сума може бути збільшена в разі потреби.

Повідомляється також, що Риболовлєв очолить раду директорів клубу. Крім нього туди увійдуть ще п'ять представників MSI, а також три людини з компанії, пов'язаної з урядом князівства Монако, яка контролює залишилися 33,3 відсотка акцій клубу.

Футбольний клуб "Монако", за традицією грає у французьких футбольних лігах, є семиразовим чемпіоном Франції та п'ятикратним володарем кубка цієї країни. У сезоні 2011/2012 клуб виступає у другому за значущістю дивізіоні французького чемпіонату і на даний момент займає останнє місце в турнірній таблиці.

Дмитро Риболовлєв є одним з найбагатших людей Росії. З 1996 року Риболовлєв володів контрольним пакетом акцій "Уралкалія", проте в 2010 році продав цей актив. У 2011 році журнал Forbes оцінив статок підприємця у 9,5 мільярда доларів і поставив його на 96 місце в списку найбагатших людей світу.

Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер придбав "Монако"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі