неділя, 04 серпня 2013 17:20

"Рішення Лозаннського трибуналу мене засмутило" - Стороженко

"Рішення Лозаннського трибуналу мене засмутило" - Стороженко
"Відкрито шлях до фальсифікацій подібних рішень" - Стороженко ФОТО: forum.metalist-kh-stat.net.ua

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко на своїй онлайн-конференції прокоментував рішення Лозанни у справі про договірний матч "Металіста" і "Карпат". Один з головних чиновників національної асоціації не схвалює вердикт CAS і вважає докази провини харків'ян недостатніми.

"Ніколи і ніде не говорив і не писав, що справа виграшна. Я, на підставі матеріалів справи і свого практичного досвіду, говорив і писав, що клуби не винні. Про це говорю і пишу зараз.

Читаю рішення CAS і крім теоретизування поки ні до чого не дочитав. Які докази підтверджують і чию провину поки не знаходжу. Як, впевнений, не знайду і твердження, що Красніков передавав кому-небудь будь-які гроші. Цього навіть сам генерал Кочетов не встановив. Тому давайте прочитаємо все рішення, обміркуємо його, проаналізуємо докази, якщо вони є і викладені.

Скажу прямо. Рішення Лозаннського трибуналу мене засмутило. Відкрито шлях до фальсифікацій подібних рішень, оскільки сфабрикована справа отримала судове схвалення," - вважає Стороженко.

Нагадаємо, 2 серпня Спортивний арбітражний суд Лозанни виніс рішення у справі про матч між "Металістом" і "Карпатами" в 2008 році, підтвердивши його договірний характер.

За рішенням суду, "Металіст" позбавлений 3 очок і бронзових медалей у сезоні 2007/2008 і зобов'язаний виплатити грошовий штраф у розмірі 25 000 доларів.

Рішення КДК ФФУ про позбавлення клубів 9 очок у сезоні 2011/2012 арбітраж скасував.

Також дисциплінарна санкція у вигляді відсторонення від занять футбольною діяльністю строком на 5 років і грошовий штраф у розмірі 10 000 доларів накладені на спортивного директора клубу Євгена Краснікова.

Про виключення "Металіста" з єврокубків у рішенні САС не говориться.

Зараз ви читаєте новину «"Рішення Лозаннського трибуналу мене засмутило" - Стороженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі