субота, 20 лютого 2010 10:57

Результативна передача зробила Селянне найкращим бомбардиром в історії Олімпіад

Результативна передача зробила Селянне найкращим бомбардиром в історії Олімпіад

Фінн Теєму Селянне став найрезультативнішим хокеїстом за всю історію чоловічих олімпійських турнірів, повідомляє AFP. Вранці 20 лютого за київським часом він віддав результативну передачу в матчі Ігор-2010 проти Німеччини (5:0) і набрав своє 37-е очко на Олімпіадах. На рахунку Селянне 20 шайб і 17 передач.

Нападаючий відзначився на 17-ій хвилині другого періоду, виступивши одним з асистентів Кіммо Тімонена. Тімонен в цій зустрічі оформив дубль, а ще три шайби у ворота збірної Німеччини закинули Туомо Рууту, Яркко Рууту і Йоні Пітканен.

Набравши 37-е очко на олімпійських хокейних турнірах, 39-річний Селянне випередив радянського хокеїста Валерія Харламова, канадця Харрі Вілсона і чеха Властіміла Бубника (по 36 очок). Олімпіада у Ванкувері - п"ята в кар"єрі Селянне. Раніше він виступав на зимових Іграх 1992, 1998, 2002 і 2006 років.

Здобувши перемогу над Німеччиною, збірна Фінляндії, яка виступає в групі С, набрала шість очок і наздогнала команду Швеції. Шведи раніше в ніч на 20 лютого перемогли Білорусь (4:2). У групі В збірна Чехії обіграла Латвію (5:2).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Результативна передача зробила Селянне найкращим бомбардиром в історії Олімпіад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі