субота, 01 лютого 2020 19:24

"Реал" здолав "Атлетіко" в дербі Мадрида

"Реал" здолав "Атлетіко" в дербі Мадрида
"Реал" два тури перебуває на першій сходинці турнірної таблиці

Мадридське дербі між "Реалом" і "Атлетіко" в центральному матчі 22 туру чемпіонату Іспанії завершилося на користь "вершкових" – 1:0. Єдиний гол забив Карім Бензема.

Реал минулого вікенду вирвався на вершину турнірної таблиці. Атлетіко навпаки останнім часом не вражав і випав з топ-4 Прімери. Сьогодні на Сантьяго Бернабеу зустрілися дві найкращі оборони іспанського чемпіонату, а головні зірки кожної з команд (Азар і Феліш) залишилися в лазареті. Про це повідомляє "Футбол-24".

Зі стартовим свистком ініціативою заволодів Реал. "Вершкові" створили першу гостроту після стандартів: удар Модріча заблокували, а Рамос двічі неточно замкнув подачі з флангів. Господарі продовжували контролювати м'яч, добре контрпресингували, але гольових моментів не створювали.

Атлетіко, у свою чергу, непогано вибігав до чужих воріт. Якщо справа Карвахаль і Вальверде надійно захищалися, то зліва "матрацники" знаходили вільні зони. Прорив Врсалька завершився чудовим шансом для Вітоло – м'яч після рикошету відскочив до форварда, однак той з вигідної позиції бахнув по центру воріт у Куртуа. Ще був хороший момент у Корреа – з гострого кута влучив у стійку.

Ближче до перерви гості вирівняли гру, виконали кілька стандартів поспіль, спрямували низку кросів у штрафний майданчик. Перспективний контрвипад з Корреа в головній ролі також не став результативним, адже Анхель, вирвавшись на побачення з голкіпером, знову пробив повз ціль. Оборона Реала зі всім упоралася, а атака відповіла тільки поганим ударом Модріча.

Зінедін Зідан зробив серйозні зміни на другий тайм: замість Крооса та Іско вийшли Вінісіус і Васкес. Перестановки принесли дивіденди. Структура "вершкових" стала ширшою, вони повернули собі тотальне володіння м'ячем.

Потужний постріл Вальверде парирував Облак, але на 56-й хвилині Реал вийшов вперед. Вінісіус класно віддав по флангу на Менді, той прострілив у центр штрафного майданчика на Бензема, а Карім, вигравши у конкурентів позицію, в дотик переправив м'яч у сітку.

Дієго Сімеоне відповів появою Лемара та новачка Карраско, однак на хід поєдинку не вплинув. Господарі довго не випускали суперника за центр поля. Щоправда, небезпечних моментів було обмаль – Облак легко впорався з ударом Вінісіуса. Атлетіко з часом оговтався, але Реал підтримував високу організацію гри, не дозволяючи підійти до власних володінь.

До фінального свистка "вершкові" не випустили ситуацію з-під контролю та самі більше атакували. Менді та Модріч пробили дуже далеко від цілі, а черговий удар Вінісіуса був точним, але слабким – Облак в порядку. На останніх хвилинах гості спробували щось придумати та врятувати матч, однак Реал довів справу до логічного завершення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холанд знову забив, "Боруссія" перемогла

"Королівський клуб" виграв мадридське дербі, набрав 49 очок і закріпив лідерство. Барселона відстає вже на 6 пунктів, хоча й має гру в запасі. Атлетіко з 36 балами в активі залишився на 5 місці.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" здолав "Атлетіко" в дербі Мадрида». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі