четвер, 19 листопада 2009 11:25

"Винні навіть ті, хто сидів на лаві запасних" - Чигринський

"Винні навіть ті, хто сидів на лаві запасних" - Чигринський

Захисник "Барселони" Дмитро Чигринський не грав проти збірної Греції у першому матчі. Михайличенко залишив футболіста на лаві запасних і в домашньому стиковому поєдинку за путівку на ЧС-2010.

Нагадаємо, збірна України не змогла з четвертого разу пройти раунд плей-офф і програла путівку в ПАР команді Греції з рахунком 0:1 (перший матч 0:0).

- Пропущений м"яч вплинув на команду?

- Будь-який пропущений м"яч впливає на команду. Навіть, якщо виграєш з рахунком 4:0 і пропускаєш, то вже йде певний збій. А в такій грі і з таким суперником, який вичавлює з гри максимум… Ви самі бачили, як люди по 20 хвилин грали на одній нозі.

- Після "Барселони" відчувається, що збірній бракує конструктивного гравця?

- Ні. Це не питання гравця. У збірної і "Барселони" різна ігрова модель, відповідно і різні вимоги. Всі необхідні гравці у нас є.

- Хотіли зіграти на "Донбас Арені"?

- Коли у збірної такі матчі, то стадіон відходить на другий план. Я не хочу нікого ображати, але це другорядне питання. Я хочу грати в кожному матчі і особливо в таких іграх, як плей-офф. Але в мене є рішення тренера і, відповідно, не виникає жодних питань.

- Михайличенко робив команді якісь зауваження?

- Зараз вже пізно про щось говорити. Перший матч з Грецією ми розбирали, відзначали все що вийшло, що не вийшло і що могло вийти. Зараз можна говорити все що завгодно. Перегоріли чи навпаки забракло мотивації, але результату не має.

- Ця поразка може піти збірній на користь?

- Не знаю. Якби це було у відбірному циклі, то можна було б про щось говорити. Зараз ми на два роки залишились без офіційних матчів. Нас чекає домашнє Євро і товариські матчі.

- Тепер зміни у збірній неминучі?

- Для чого рубати з плеча? У нас є команда. Ми провели непоганий відбір. І міняти все від однієї прикрої поразки, не кажу зараз справедливої чи ні, не має сенсу. Головне, щоб футболісти і клуби прогресували, щоб список гравців збірної поповнювався новими іменами. А щоб брати когось і штучно тягнути за вуха, такого ніколи не було і не буде.

- Провина у поразці лежить на центральних захисниках?

- Яка провина, перестаньте! Не треба говорити гол чи не гол. Ми програли гру. Винні всі, навіть ті, хто сидів на лаві запасних.

- Ви не думали, що якби нам попалася Франція або Португалія, все могло б бути по-іншому?

- Звісно, все могло по-іншому скластися. Не знаю, чи була в Україні ейфорія з приводу Греції, але в Іспанії суперник є суперник. Це ж не сліпий жереб сказав нам грати з греками. Вони зайняли друге місце у своїй групі. Не знаю чи в Європі ще є така команда, які протягом 8, а то і 10 років грає за однією схемою. Вони, як жодна інша команда знають свої маневри, а їхні дії доведені до автоматизму. Якщо ви натякаєте на недооцінку, то зручний суперник - той, якого ти проходиш.

- Що можете сказати про гру оборони у греків?

- Я б не хотів говорити про імена. У них грамотно організований захист - п"ять номінальних захисників, ще плюс два опорники. Флангові гравці постійно зосередженні на захисних діях. На атаку в них працює одна-дві людини, які стараються зачепитися за м"яч. Я б не став говорити, що їхня тактика краща за нашу. Вони відштовхуються від своїх виконавців на гру. Кожному своє. Думаю, неправильно, якщо б ми грали в такий футбол. Наші футболісти більш різнопланові, більше грають на атаку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Винні навіть ті, хто сидів на лаві запасних" - Чигринський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі