середа, 30 вересня 2009 11:38

"У першому голі є частка моєї вини" - Шовковський

"У першому голі є частка моєї вини" - Шовковський

Голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський продемонстрував високий рівень майстерності в матчі проти "Барселони". Проте, страж воріт киян взяв на себе відповідальність за перший гол у ворота "Динамо".

- "Барселона" одна з найсильніших команд світу, грати з якою у відкритий футбол - те саме, що вчинити самогубство. Ми шукали свій шанс у контратаках, але й тут не все складалося. Єдине, був момент у Юссуфа за рахунку 0:0. З огляду на результат другого матчу нашої групи, вся боротьба попереду.

- Важко обійти увагою два пропущених м"ячі. Прокоментуєте їх?

- В першому є частка моєї вини - це був ближній кут. Хоча суперник переміщувався вздовж лінії штрафного, і я був зобов"язаний теж змінювати позицію. У Мессі дуже короткі часті кроки, і в одному з них він несподівано з-під двох захисників пробив у кут. Я встиг зреагувати, але не зміг жорстко поставити руку і відбити м"яч. Другий гол з позиції воротаря складно коментувати. Гравцеві дали прийняти м"яч у штрафній, а далі гарне виконання з близької відстані... Шансів практично не було.

- Що сказав Валерій Газзаєв після закінчення матчу?

- Цю гру потрібно обов"язково проаналізувати. Подивитися, які помилки ми допустили. Слід від матчу до матчу покращувати якість своєї гри, тільки в такому випадку можна розраховувати на вихід з групи. Перед нами, як і раніше, стоїть тільки таке завдання.

- Хто з гравців "Барселони" тобі сьогодні сподобався найбільше?

- Чесно кажучи, зараз не схильний про це говорити. У "Барселоні" всі гравці дуже високого рівня, але мені найбільше сподобалася командна гра як в обороні, так і в атаці. Колективне взаємодія між лініями, комбінації... Це просто супер!

- Можна сказати, що тепер головний суперник "Динамо" за друге місце - міланський "Інтер"?

- Я б не скидав з рахунків "Рубін". Він може піднести сюрпризи всім командам.

- Виходячи з сьогоднішнього співвідношення сил суперників, "Динамо" готове вирішувати завдання в грудневій грі групового турніру з "Барселоною"?

- До цього нам доведеться провести три зустрічі. У них потрібно постаратися набрати необхідну кількість очок.

- По центру захисники "Динамо" суперників ще тримали, але на флангах часто траплялися провали. При необхідності, підказував партнерам?

- Не варто забувати, що на цих позиціях в "Барселоні" виступають найкращі гравці світу. Це їхній козир, однак, підкреслю, тут присутня не тільки індивідуально сильна гра окремих флангових виконавців, а й добра взаємодія середньої лінії та атаки. Вони вміло використовують прогалини в грі суперника.

- Не підраховував, скільки разів рятував команду від голів? У зв"язку з цим, є образа на захисників?

- Я б ображався в тому випадку, якщо б не міг собі висловити претензії. Але це нерозумно - виграє і програє вся команда. Хтось зіграв гірше чи краще, а всі разом ми вирішуємо поставлені перед нами завдання. Ображатися потрібно на себе, що не підстрахував партнера або прогавив суперника. Тоді справа буде рухатися, і прийде результат.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"У першому голі є частка моєї вини" - Шовковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі