пʼятниця, 27 серпня 2010 19:42

"Турки занадто розслабилися, почувши слово "Карпати"- Хацкевич

"Турки занадто розслабилися, почувши слово "Карпати"- Хацкевич

"Динамо" повинне було грати в Лізі Чемпіонів, у групі у "Карпат" можливі сюрпризи, а "Металісту" допоможе досвід і цілком здорові гравці. Про це Gazeta.ua сказав помічник тренера збірної України Олександр Хацкевич, коментуючи результати жеребкування Ліги Європи.

- Багато хто вже назвали групу "Е" подарунком для "Динамо", Ігор Суркіс категоричний в тому, що виходити з неї треба з першого місця. Чи можливі сюрпризи в цій групі?

- "Динамо" однозначний фаворит у своїй групі. Може "вистрілити" і АЗ, але у нашої команди досвіду все одно більше. І з такої групи вона зобов"язана виходити. Краще, звичайно з першого місця, але там як вийде.

Хоча і БАТЕ команда непогана, з досвідом виступу в Лізі Чемпіонів. А ось "Шериф" практично невідомий, свого роду "темна конячка", хоча лідер молдавського футболу, досить довго виступає на міжнародній арені. До останнього боровся за потрапляння в Лігу Чемпіонів. Так що за логікою не має підстав виходити на гру з похоронним настроєм.

- Результат двохматчевого протистояння з "Аяксом" закономірний або "Динамо" дійсно не пощастило?

- Кияни в цих іграх виглядали чудово. Може, не на протязі всього матчу, але команда показала, що повинна була грати у Лізі Чемпіонів. Насправді, десь відвернулася вдача.

- Які шанси "Карпат" в "групі смерті" як її вже встигли охрестити? Що львів'яни можуть протиставити таким досвідченим командам як ПСЖ і "Севілья"?

- Група у "Карпат" дійсно дуже серйозна, але й тут не виключені несподіванки. Львів"яни досить солідно виглядали в іграх з "Галатасараєм", хоча на них від початку ніхто не ставив. Позначитися може виключно брак у команди Олега Кононова міжнародного досвіду, адже дуже багато хлопців на такому високому рівні грають вперше.

- Ви вірили, що "Карпати" відігрався за лічені хвилини до кінця гри у Львові?

- Вони і в першому матчі показали, що підготувалися до цих ігор досить серйозно. Але і без везіння, звичайно, не обійшлося. Плюс турки, напевно десь недооцінили львів"ян, занадто розслабилися, почувши слово "Карпати". Було видно, особливо по першому тайму турецького матчу, що настрій у них не той. Це і зіграло з ними злий жарт у кінцевому результаті.

- Кого вважаєте фаворитом "львівської" групи?

- "Боруссія" минулого року в чемпіонаті Німеччини непогано виступала. Але більше десь я ставлю на "Севілью", хоча невідомо, в якому вона зараз буде стані.

- Як розцінюєте шанси "Металіста" на успіх, з урахуванням нинішніх проблем в обороні? Пропущені у Харкові голи - "шедеври".

- Оборона - нинішній головний біль Мирона Богдановича. Папа Гуйє зараз не в кращій формі, воротареві ще не вистачає впевненості. Взагалі "Металіст" забиває досить багато, але й пропускає не менше.

- Чи є у команди потенціал, за рахунок якого можна додати до старту групового турніру?

- Якщо всі футболісти будуть повністю здорові і вийдуть на потрібні кондиції, то у поєднанні з досвідом єврокубкових виступів гра у "Металіста" повинна налагодитися. У всякому разі ще є час, щоб у перспективі гідно виглядати.

- Чи може на команді позначатися нинішня нефутбольна ситуація навколо клубу - рішення про зняття очок, те, що Маркевич залишив збірну?

- Точну відповідь можна отримати, перебуваючи всередині команди. Але, напевно ці фактори впливають. Не все там спокійно, судячи з усього.

- Наскільки для Вас особисто стала несподіваним рішення Мирона Богдановича про відставку?

- Настільки ж, наскільки і для всіх. Як і всі, дізнався про це з ЗМІ.

- З моменту останньої зустрічі з Маркевичем і до заяви нічого підозрілого не помічали?

- Абсолютно нічого, ніяких натяків на те, що сталося. Ключову роль, швидше за все, зіграло рішення КДКФФУ.

- Кого вважаєте фаворитом у групі харків"ян?

- Напевно, "Сампдорію". Хоча і ПСВ далеко не подарунок.

- З італійцями харків"яни вже грали в останньому розіграші Кубка УЄФА. Чи можна двічі увійти в одну річку?

- Будемо сподіватися.

- Виліт "Дніпра", наскільки він закономірний?

- Тут, на мій погляд зіграло роль постійне нагнітання обстановки в пресі. Мовляв, "Лех" "Дніпру" не рівня, його зобов"язані проходити без варіантів. І гравці просто "перегоріли". Плюс поле, яке було в Дніпропетровську, не дозволило "Дніпру" зіграти в той комбінаційний футбол, у який вони намагаються грати. А поляки зіграли на ньому досить просто. А другу гру мені подивитися не вдалося, тому детально судити про неї не можу.

- А по "Таврії" що скажете?

- Для "Байєра" це були перші офіційні ігри, де стояло конкретне завдання. А колосальна різниця в класі дозволила без проблем його виконати.

Зараз ви читаєте новину «"Турки занадто розслабилися, почувши слово "Карпати"- Хацкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі