субота, 15 серпня 2009 12:02

"Сієна" перевіряє футболістів на детекторі брехні

"Сієна" перевіряє футболістів на детекторі брехні

Клуб італійської серії А "Сієна" використовує для боротьби з допінгом серед футболістів детектор брехні.

Устаткування, розроблене професором університету Падуї Джузеппе Сарторі, застосовується при укладенні контракту, щоб перед підписанням документа впевнитися в правдивості слів гравця і в тому, що він не приймає стимулятори для поліпшення своїх спортивних показників.

Як визнав психолог "Сієни" доктор Умберто Цербіні, клуб уже пару разів користувався апаратом, спілкуючись з гравцями, в яких був зацікавлений. "Досі ми використовували детектор брехні строго конфіденційно, - наводить його слова Reuters. - Проте, тепер було вирішено зробити нашу знахідку надбанням спортивної громадськості - ми хочемо, щоб і інші клуби, а також страхові компанії знали про те, що і як вони можуть застосовувати.

Цербіні додав, що "Сієну" піти на такий крок змусила турбота про власний добробут, тому що, за його словами, гравець, дискваліфікований за допінг або наркотики, завдає економічного збитку, оскільки його нездатність вийти на поле може вплинути на результат, який, у свою чергу, тісно пов"язаний з фінансовою стороною.

За словами лікаря, тест на детекторі брехні триває близько 15 хвилин - за цей час футболістові ставлять близько 70 питань. Спочатку гравці лякаються машини, тому що бояться, що представники клубу вивідають якісь особисті таємниці.

"Але ми не копаємо глибоко, - додав Умберто Цербіні. - Нам важливе одне - знати, чи використовував гравець якісь заборонені речовини. Все інше, в тому числі і особисте життя, нас не стосується. Також ми можемо перевірити на детекторі й загальний стан футболіста після хвороби або травми, щоб дізнатися, чи не приховує він від нас погане самопочуття, бажаючи скоріше включитися в гру", - додав доктор.

LiveSport.ru

Зараз ви читаєте новину «"Сієна" перевіряє футболістів на детекторі брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі