субота, 26 грудня 2009 10:32

"Шанси домовитися з Алієвим 50 на 50" - президент "Локомотива"

"Шанси домовитися з Алієвим 50 на 50" - президент "Локомотива"

Президент "Локомотива" Микола Наумов прокоментував ситуацію навколо переходу Олександра Алієва в команду.

Коли буде вирішено питання про особистий контракт Алієва?

Думаю, через день-два. У понеділок, максимум у вівторок, все вирішимо. З київським "Динамо" всі питання обговорені - і про вартість трансферу, і про терміни виплат. Але трудовий договір з гравцем поки в стадії обговорення. Його вивчають сам футболіст і його агент, і сказати з повною впевненістю, що ми домовимося, я не можу. Поки що шанси 50 на 50. Якщо гравець чи його агент будуть висувати завищені вимоги, ми на підписання угоди не підемо. У році, що минає, питання в "Локомотиві" ставилося жорстко: зарплатна відомість непомірно висока, і її треба скорочувати. А в новому сезоні буде ще жорсткіше.

Сума трансферу - 8 мільйонів євро?

Не буду називати суму, але вона трохи менша. Частина прав залишилася у "Динамо": якщо ми в майбутньому продамо Алієва з прибутком для "Локо", поділимося з киянами. До речі, цей трансфер - один з небагатьох, який ми здійснюємо при безпосередньому спілкуванні двох президентів, не включаючи в переговори ні працівників клубу, ні агентів. Все обговорювали особисто з Ігорем Суркісом, і він повів себе як справжній професіонал. Дуже приємно працювати з такими людьми.

Якщо ми правильно зрозуміли, Алієв хоче отримувати більше, ніж ви готові йому запропонувати?

Мова не тільки про зарплату, але і про певні бонуси, інші умови. Їх багато. Наприклад, футболіст каже, що хоче отримувати зарплату окремо за пас або за гол. Або не погоджується прописувати компенсацію, покладену клубу за його звільнення. Або йому не подобається стандартне формулювання, яка є в контрактах "Локомотива": право клубу звільнити гравця за порушення трудової дисципліни. Якщо футболіст перестає ходити на тренування, порушує режим, трудову дисципліну, ми можемо на законних підставах його звільнити, залишивши за собою право на нього. Тобто інший клуб не може взяти його як вільного агента. Цей пункт в контракт ми записуємо, щоб не зіткнутися з ситуацією, коли агент приходить до гравця і каже: "Знайшов для тебе клуб, але "Локо" хоче дуже великі гроші. Поваляй дурня - тебе і звільнять". Коли гравець не погоджується з цією умовою, я кажу йому "до побачення".

Спорт-Экспресс

Зараз ви читаєте новину «"Шанси домовитися з Алієвим 50 на 50" - президент "Локомотива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі