середа, 18 лютого 2009 11:44

"Сампдорію" буде важко перемогти" - Маркевич

"Сампдорію" буде важко перемогти" - Маркевич

17 лютого, як і було заплановано, головний тренер футбольного клубу "Металіст" Мирон Маркевич і півзахисник Олександр Рикун прибули на стадіон для традиційної передматчевої прес-конференції. У залі були доволі багато журналістів, як українських, так і італійських.

Мирон Маркевич:

- Всім добрий вечір. По-перше, мені і команді дуже приємно буде зіграти з італійською "Сампдорією". Завтра нам треба зіграти з однією з найкращих команд Серії А. "Сампдорія" - сильна команда, і завтра ми хотіли б продемонструвати хороший футбол на стадіоні "Luigi Ferraris".

Ми чудово розуміємо, що зараз "Сампдорія" в непоганій формі - це показала остання гра з "Ювентусом". На жаль, ми два місяці не мали серйозної ігрової практики, а останню гру зіграли з "Бенфікою" минулого року. Але ще раз повторюю, постараємося показати хорошу гру.

- Всі пов"язують "Сампдорію" з Кассано, кого Ви знаєте ще, окрім нього?

- У команди всі лінії сильні. Знаю, що декілька футболістів у них зараз травмовано. Є в "Сампдорії" хороші футболісти і окрім Кассано. Беллучі, Станкявічус, Паломбо... Команда хороша!

- Як Ви оцінюєте фізичний стан "Металіста"?

- Фізичний стан покаже завтрашня гра. Подивимося, як команда витримає завтрашній темп. Мене хвилює тільки довга відсутність ігор, адже товариська гра - це одне, а фізичний стан буде видно лише завтра.

Питання Олександру Рикуну:

- Ви змогли забити гол "Бенфіці" в останньому матчі групового етапу Кубка УЄФА. Чи є у Вас якісь плани і в завтрашньому матчі прорватися до воріт "Сампдорії" і забити гол?

- Завтра тренер нам на установці розповість, як краще діяти. Головне - хлопці всі готово, у всіх гарний настрій, і завтра ми сподіваємося показати хороший футбол.

- Мироне Богдановичу, чи можете Ви сказати, що гра "Сампдорії" нагадує гру "Металіста"?

- Команда з характером і добре контролює м"яч. Її буде важко обіграти. Гра буде завтра непроста і для нас, і для "Сампдорії".

- На початку сезону був момент, коли Олександр Рикун випав з обойми основного складу. У останньому ж матчі він забив переможний гол у ворота "Бенфіки", а зараз Ви його узяли на прес-конференцію напередодні завтрашнього матчу. Чи означає це, що він повернувся в основний склад і завтра зіграє проти "Сампдорії"?

- Подивимося. У нас сьогодні ще буде тренування. Зараз Олександр тренується, як в свої кращі роки. Подивимося, все може бути.

- В останніх матчах команда забивала на останніх хвилинах, завтра хід матчу буде таким же? І яким чином вам вдалося за весь груповий етап не пропустити жодного м"яча?

- Нам трохи пощастило. Стиль гри у нас різний: на виїзних матчах одна модель, а удома дещо інша. Так воно і трапилося, і я радий, що нам вдавалося забивати м"ячі на останніх хвилинах. А завтра подивимося, що буде.

- Ви завтра з ранку поїдете в лікарню, де лікуються також і українські діти. Це була Ваша ініціатива? Як Ви взагалі відноситеся до таких заходів?

- Так, звичайно. Мені буде дуже приємно відвідати дітей, які опинилися у важкій ситуації. Подаруємо їм подарунки. Тим паче, що я упевнений: вони вболіватимуть за нас, а ми - за їх одужання.

Після прес-конференції головний тренер і Олександр Рикун приєдналися до команди на полі стадіону і почали традиційне передматчеве відкрите тренування.


Зараз ви читаєте новину «"Сампдорію" буде важко перемогти" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі