середа, 18 лютого 2009 09:17

Кубок УЄФА. "Шахтар" обов"язково пропустить, "Динамо" - заб"є

В середу і четвер за українські клуби вболіватимуть не тільки в Києві, Харкові, Донецьку та інших містах нашої країни. Достатньо прихильників "Динамо", "Металіста" і "Шахтаря" напевно знайдеться і в Туреччині.

По-перше, в поточному євросезоні відразу три місцеві суперклуби відчули на собі потужність київських і харківських атак - матчі з "Бешикташем", "Фенербахче" і "Галатасараєм" принесли нам вдалі результати. По-друге, тут люблять Мірчу Луческу, тому у "Шахтаря" теж будуть свої уболівальники. Ну, і, по-третє, зараз збори в Туреччині проводять відразу десять українських команд. Отже турецька підтримка провідним клубам України сьогодні забезпечена!

Напередодні перших поєдинків 1/16 фіналу Кубка УЄФА українські фахівці, тренери і футболісти, які знаходяться в Антальї, зробили прогнози щодо результатів матчів. Більшість, зрозуміло, ставила на наших. Хоча всі як один зізналися - буде не просто складно, а дуже складно. Як би добре не підготувалися кияни, харків"яни і донетччани, ніякі тренування і спаринги не зможуть замінити ту ігрову практику, яку отримують всі наші суперники в офіційних матчах...

Андрій СТЕЦЕНКО

"Динамо" - "Валенсія" - 1:1

"Сампдорія" - "Металіст" - 1:1

"Шахтар" - "Тоттенхем" - 2:1

Генеральний директор ФК "Дніпро" Андрій Стеценко відразу сказав, що найгрізніший суперник в 1/16 фіналу Кубка УЄФА дістався київському "Динамо"...

- "Валенсія" зараз на ходу, - відзначив керівник дніпропетровського клубу. - Команда займає четверте місце в Прімері і показує хороший футбол. До того ж іспанські клуби завжди відповідально підходять до виступів на європейській арені. Це не англійці і не італійці, для яких національний чемпіонат над усе. Загалом, динамівцям буде складно перемогти "Валенсію" навіть на своєму полі.

У "Металіста", як на мене, найзручніший суперник. "Сампдорії" потрібно поправляти справи в Серії А, до того ж команда з Генуї може просто недооцінити харків"ян. Тому шанси у підопічних Мирона Маркевича на позитивний результат за сумою двох матчів найвищі.

А ось в протистоянні "Шахтаря" і "Тоттенхема" шанси обох команд рівні. Гірники свій гол напевно пропустять, але і забити вони удома просто зобов"язані. Тут все вирішиться в матчі-відповіді, і багато що залежатиме від того, наскільки "Шпори" серйозно поставляться до Кубка УЄФА. У Прем"єр-лізі у лондонського колективу справи йдуть не кращим чином - поки "Тоттенхем" веде боротьбу за виживання.

Анатолій ВОЛОБУЄВ

"Динамо" - "Валенсія" - 1:1

"Сампдорія" - "Металіст" - 0:0

"Шахтар" - "Тоттенхем" - 2:1

Головний тренер луганської "Зорі" Анатолій Волобуєв зізнався, що прогнозист з нього поганий, але напередодні майбутніх матчів настрій у нього оптимістичний.

- Думаю, українські клуби повинні виступити гідно, - сказав наставник луганчан. - І хоча в Іспанії, Італії і Англії чемпіонати в самому розпалі, наші команди напевно зуміли добре підготуватися. Той же "Металіст" жив з нами в Туреччині в одному готелі, я бачив спаринг за участю харків"ян. Суперник був, звичайно, не найвищого рівня, але підопічні Мирона Маркевича залишили приємне враження. Сподіваюся, в Італії вони не програють.

Не повинні поступитися і динамівці. У єврокубках столична команда надійно діяла в обороні, хоча в матчі проти "Валенсії" не зможе вийти на поле Діакате, і це, безумовно, втрата.

"Шахтар" грає за бразильським принципом, часто пропускає, але багато забиває. У Донецьку гірники напевно виступлять вдало, а ось що буде в Лондоні, сказати складно.

Іван БАЛАН

"Динамо" - "Валенсія" - 1:0

"Сампдорія" - "Металіст" - 1:1

"Шахтар" - "Тоттенхем" - 2:1

Заслужений тренер України Іван Балан завжди погоджується робити прогнози щодо виступів українських команд в єврокубках і неодноразово вгадує результати протистоянь...

- Мені, безумовно, складно наочно аналізувати шанси "Динамо", "Металіста" і "Шахтаря", - відразу зізнався один з наставників полтавської "Ворскли". - Цього року я не бачив жодної гри за участю наших клубів. Знаю, що у динамівців напередодні візиту іспанців вистачає кадрових проблем, але вірю, що такий досвідчений фахівець, як Юрій Сьомін, побудує команду відповідним чином. Та і підтримка рідних стін зіграє киянам на руку.

"Металістові" в Італії доведеться важче. Але харків"яни в кінці минулого року всі поєдинки на міжнародній арені проводили з приголомшливим настроєм. Якщо Мирон Маркевич його збереже, перед матчем-відповідю у його команди залишаться непогані шанси.

У Мірчі Луческу відмінний вибір виконавців, але гра "Шахтаря" часто залежить від того, наскільки уміло гірники обороняються. Не буде дитячих помилок - до Англії можна їхати з надією, а свої голи в Донецьку гірники повинні забити.

Сергій ПУЧКОВ

"Динамо" - "Валенсія" - 1:1

"Сампдорія" - "Металіст" - 1:0

"Шахтар" - "Тоттенхем" - 1:1

Головний тренер сімферопольської "Таврії" Сергій Пучков так і не сказав, за кого вболіватиме більше - за "Динамо", за "Металіст" або за "Шахтар"...

- У всіх наших команд складне завдання, - відзначив наставник. - Збори зборами, але офіційні матчі -- зовсім інша справа. Втім, українські футболісти завжди славилися характером і самовіддачею. Думаю, саме ці якості допоможуть досягти позитивного результату.

У динамівців, мабуть, найскладніший суперник. "Валенсія" входить до числа найкращих команд свого чемпіонату, хоча та ж "Сампдорія", яка знаходиться в підвалі турнірної таблиці Серії А, добре зіграла в останньому поєдинку з "Ювентусом". Я бачив цей матч по телевізору, і мені здається, що "Металістові" доведеться в Генуї непросто.

Гру "Шахтаря" вдалося подивитися тут, в Антальї. І хоча гірники виступали без збірників, вони справили непогане враження. Думаю, донеччани в змозі показати свою атакуючу потужність. Хоча спаринги ніяк не можна порівняти з офіційними поєдинками, і це головний мінус всіх українських клубів.

Втім, я оптиміст, і думаю, що за сумою двох матчів всі наші клуби виявляться сильнішими за своїх суперників.

Денис КУЛАКОВ

"Динамо" - "Валенсія" - 1:1

"Сампдорія" - "Металіст" - 1:0

"Шахтар" - "Тоттенхем" - 1:1

Півзахисник полтавської "Ворскли" Денис Кулаков народився в Харківській області, займався в школі донецького "Шахтаря", а в київському "Динамо" виступає один з його найкращих друзів - Сергій Кравченко.

- Хотілося б, щоб всі українські клуби отримали перемогу, але шансів, думаю, у них небагато. І суперники хороші, і потрібну форму українцям в цей час, як правило, важко набрати...

Вважаю, в Києві, рахунок відкриє Кравченко, який повинен майстерно виконати штрафні. Але і "Валенсія" свій гол теж заб"є, а зробить це Вілья. Дуже багато у динамівців кадрових проблем в обороні...

У "Сампдорії" зараз добре виглядає Кассано, він, на мій погляд, теж відзначиться. У "Тоттенхема" заб"є Модріч, а у "Шахтаря", напевно, Селезньов.

Віктор МІРУС

"Динамо" - "Валенсія" - 1:1

"Сампдорія" - "Металіст" - 2:0

"Шахтар" - "Тоттенхем" - 3:1

Генеральний директор однієї з місцевих туристичних фірм Віктор Мірус народився в Житомирі, а в Антальї працює з 1995 року. Кращого фахівця з організації навчально-тренувальних зборів знайти складно, свого часу він приймав тут і "Динамо", і "Металіст", і "Шахтар"...

- Суперники у українських клубів солідні, - сказав Віктор Іванович. - Не думаю, що всім нашим командам вдасться пройти в наступний раунд, хоча українцям пора заявити про себе серйозно на міжнародній арені і спробувати виграти європейський трофей. До речі, фінал Кубка УЄФА відбудеться в Стамбулі, і мені б дуже хотілося побачити там один з вітчизняних клубів.

Думаю, після тривалої відсутності ігрової практики на офіційному рівні перший матч переважно проводити на своєму полі, де, як відомо, і стіни допомагають. У повторних поєдинках українським клубам, можливо, буде простіше, але для цього сьогодні і завтра потрібно виступити так, щоб остаточно переконатися - грати на рівних реально і з "Валенсією", і з "Сампдорією", і з "Тоттенхемом"!

За матеріалами "Команда", terrikon


Зараз ви читаєте новину «Кубок УЄФА. "Шахтар" обов"язково пропустить, "Динамо" - заб"є». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі