понеділок, 02 серпня 2010 11:08

"Шахтар" та "Динамо" перемагають, "Дніпро" зберігає лідерство. Результати 4 туру УПЛ

Дніпропетровський "Дніпро" в рідних стінах впевнено переграв київську "Оболонь" і повернувся на першу сходинку таблиці, маючи в своєму активі стовідсотковий результат - чотири перемоги в чотирьох матчах. Перший м"яч у зустрічі на 17-й хвилині після навісної передачі Сергія Кравченка з лівого флангу забив Євген Селезньов, для якого цей влучний удар став уже п'ятим у сезоні та дозволив очолити суперечку бомбардирів.

По закінченні півгодини гри форвард проявив себе вже як асистент - його простріл у боротьбі з оборонцем суперника замкнув Максим Калиниченко. Крапку в матчі в другому таймі поставив Володимир Гоменюк, що з"явився на полі з лави запасних за дві хвилини до цього. Осмар Феррейра передачею в розріз між захисниками вивів нападника віч-на-віч із Олегом Остапенком і Володимир, обігравши голкіпера, відправив м"яч у порожні ворота.

Драматичний поєдинок відбувся в Луганську, де місцева "Зоря" приймала львівські "Карпати". Гості повели в рахунку вже на четвертій хвилині. Захисник господарів сфолив у власному карному майданчику на Володимирі Гудимі, й Андрій Ткачук з точки розвів м"яч та Ігоря Шуховцева по різних кутах. У середині першого тайму становище команди Анатолія Чанцева стало зовсім кепським. Той же Гудима вдруге засмутив опонента, замкнувши простріл Нено з правого флангу. Цей гол став дебютним для 20-річного нападника в чемпіонаті України.

Утім, після перерви ситуація кардинально змінилася. Вже на початку другої половини гри Віталій Віценець скоротив відставання до мінімуму, а на 66-й хвилині Сергій Сілюк, котрий вийшов на заміну, встановив рівновагу, скориставшись пасом Максима Білого. Підопічні Олега Кононова мали шанс вирвати перемогу вже у компенсований час, але Батіста з пенальті не зміг переграти Мар"яна Марущака, котрий з"явився на полі замість вилученого за неспортивну поведінку Шуховцева.

У центральному матчі, що завершував програму четвертого туру, в Донецьку зійшлися "Металург" та харківський "Металіст". Проте, боротьби, як такої, глядачі не побачили. Колектив Мирона Маркевич почував себе наче вдома та повністю володів ініціативою. Реалізували її харків"яни на 32-й хвилині, коли Марко Девич замкнув передачу Фініньо.

Невдовзі Дмитро Непогодов був змушений удруге виймати м'яч з сітки власних воріт. Кіпер перед собою парирував "постріл" Едмара, а на добиванні першим виявився Хав'єр Клейтон, котрий забив свій прем'єрний гол за "Металіст". У другому таймі бразильський новачок жовто-синіх оформив дубль - Девич відпасував на плеймейкера і той у дотик відправив м'яч у дальній кут, встановивши остаточний рахунок.

Чемпіонат України. Прем"єр-ліга, 4-й тур

Арсенал - Шахтар - 1:3 (1:2, 0:1)

Голи: 1:0 - Симоненко (31), 1:1 - Коста (44), 1:2 - Коста (45), 1:3 - Луіс Адріано (47).

АРСЕНАЛ: Рева, Шоаве, Єщенко, Симоненко, Шершун, Грицай, Богданов (Хомин, 73), Старгородський (Лукша, 75), Бартулович (Міколюнас, 69), Шацьких, Мазілу.

ШАХТАР: Пятов, Рац, Срна, Чигринський, Іщенко, Хюбшман (Степаненко, 57), Фернандіньо, Вілльян, Коста, Луїс Адріано (К. Кравченко, 66), Гладкий (Агахова, 57).

Попередження: Чигринський (27), Срна (37), Луїс Адріано (56).

Ворскла - Таврія - 0:0 (0:0, 0:0)

ПФК Севастополь - Динамо Київ - 0:3 (0:0, 0:3)

Голи: 0:1 - Ярмоленко (50), 0:2 - Михалик (56), 0:3 - Шевченко (76).

ПФК СЕВАСТОПОЛЬ: Сокоренко, Шандрук, Піскун, Левандовскі, Ференчак, Жабокрицький, Ківа (Лісовий, 61), Култишев (Худоб"як, 60), Шевелюхін, Салхи, Анд. Шевчук (Плешаков, 80).

ДИНАМО КИЇВ: Бойко, Бетао, Михалик, Данило (Алмейда, 85), Вукоєвич, Маграо, Гармаш, Бертольо (Ель-Каддурі, 73), Шевченко (Кравець, 85), Зозуля, Ярмоленко.

Попередження: Шевелюхін (41), Маграо (90).

Кривбас - Іллічівець - 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 - Максимов (65).

Металург З - Волинь - 0:1 (0:1, 0:0)

Гол: 0:1 - Павлов (45).

Зоря - Карпати - 2:2 (0:2, 2:0)

Голи: 0:1 - Ткачук (4, пенальті), 0:2 - Гудима (25), 1:2 - Віценець (51), 2:2 - Силюк (65).

Дніпро - Оболонь - 3:0 (2:0, 1:0)

Голи: 1:0 - Селезньов (17), 2:0 - Калиниченко (30), 3:0 - Гоменюк (60).

ДНІПРО: Каніболоцький, Русол, Денисов, Чеберячко, Лобжанідзе, Калініченко (Назаренко, 66), С. Кравченко, Холек, Феррейра (Шахов, 80), Селезньов (Гоменюк, 57), Коноплянка.

ОБОЛОНЬ: Остапенко, Лозинський (Кутас, 87), Карамушка, Слюсар, Салай, Пластун, Лупашко (Сибіряков, 46), Кучеренко, Ант. Шевчук (Панас, 20), Худзік, А. Мандзюк.

Попередження: Калініченко (40), Шахов (84).

Металург Д - Металіст - 0:3 (0:2, 0:1)

Голи: 0:1 - Девіч (33), 0:2 - Клейтон Хав"єр (38), 0:3 - Клейтон Хав"єр (79).

За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" та "Динамо" перемагають, "Дніпро" зберігає лідерство. Результати 4 туру УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі