неділя, 05 липня 2009 11:14

"Шахтар" повернув Агахову

"Шахтар" повернув Агахову

Донецький "Шахтар" зробив друге придбання в нинішнє міжсезоння. "Гірники" на правах вільного агента підписали нігерійського форварда Джуліуса Агахову. Найближчим часом Агахова приєднається до своїх одноклубників на тренувальному зборі в Швейцарії.

Звичайно, новачком Джуліуса в Донецьку назвати дуже складно, оскільки вболівальники прекрасно пам"ятають його яскраві виступи за "Шахтар" з 2000 по 2006 рік - 87 матчів (32 голи).

Нагадаємо, що Джуліус Агахова прийшов у "Шахтар" в листопаді 2000 року. Форвард чудово дебютував у новому клубі, забив сім м"ячів у восьми матчах. У 2002 році Агахова в складі донеччан став чемпіоном України, а також відсвяткував перемогу в національному кубку. Того ж року він забив єдиний м"яч у ворота збірної Швеції на чемпіонаті світу і допоміг своїй національній команді виграти з рахунком 1:0.

Травми вповільнили прогрес форварда, але він, тим не менше, допоміг "Шахтарю" в 2004 році завоювати Кубок України. У чемпіонській для клубу кампанії 2004/05 Агахова провів вісім голів у 15 зустрічах.

У сезоні 2005/06 форвард жодного разу не відзначився у національній першості, однак, вийшовши на заміну у золотому матчі, він приніс гірникам перемогу у двобої проти київського "Динамо", забивши чудовий гол головою. Агахова став героєм зустрічі з "Шальке" в сезоні 2004/2005 в Кубку УЄФА, забивши на виїзді м"яч, що дозволив "Шахтарю" пройти в 1/8 фіналу.

У січні 2007 року Агахова перейшов в англійський "Віган Атлетик". За повідомленнями англійської преси, сума трансферу склала 2,1 мільйони фунтів (4 мільйони доларів). Однак в Прем"єр-лізі Агахова не показав свої найкращі якості - 20 матчів (0 голів).

Влітку 2008 року Джуліус Агахова підписав угоду з турецьким "Кайсеріспором" - 29 матчів (6 голів).

З 4-го липня 2009 року Джуліус Агахова - гравець "Шахтаря".

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" повернув Агахову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі