середа, 19 грудня 2007 20:00

"Рішення про зміну російського громадянства на українське прийняв швидко"

Відомий у минулому футболіст Юрій Калитвинцев, півзахисник київського "Динамо" і збірної України, який змінив у 90-х роках російське громадянство на українське, зізнався, що не планує повертатися на батьківщину.

- Отримавши пропозицію про зміну громадянства, я все ж таки узяв якийсь час на роздум. Правда, рішення ухвалив досить швидко. Тоді ще межа між Україною і Росією так сильно не відчувалася - все-таки з моменту розвалу СРСР минуло всього декілька років. Та і зіграв свою роль той факт, що шансів виступати за збірну Росії при тодішньому її керівництві у мене було небагато. А адже мені було вже не 15 років. Час йшов, і я розумів: якщо не пограю на міжнародному рівні, то після закінчення кар"єри в моєму житті виникне якась порожнеча, недомовленість. Думаю, у результаті я зробив правильний вибір, - сказав Калитвинцев.

- Журналісти і зараз досить часто питають мене, де ж краще - в Росії або Україні. Я відповідаю: "Не можу порівнювати". Чому? Та тому що нічого порівнювати. Для мене Київ став рідним містом. Україна - рідною країною. Так, я родом з Волгограду, але на сьогоднішній день у мене навіть думки немає, повернутися до Росії. Я дуже рідко там буваю : так, іноді, відвідати батьків. Але частіше вони у нас в Києві гостять. Звичайно, частинка мого серця залишилася в Росії. Але це саме частинка, - додав Юрій Калтвинцев.

Джерело: "Сегодня"
Зараз ви читаєте новину «"Рішення про зміну російського громадянства на українське прийняв швидко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі